επικαιροτητα

Published on 24 Ιανουαρίου, 2015 | by Kynoclub

0

Κρούσματα παράνομης θήρας αγριόχοιρων!

Κώστας Αντωνόπουλος
antsekoula@yahoo.gr

Με καταγγελίες για αλλεπάλληλα κρούσματα λαθροθηρίας στην ευρύτερη περιοχή του καταφυγίου θηραμάτων Φολόης, έληξε και τυπικά προχθές το κυνήγι του αγριόχοιρου κατά την περίοδο 2014-15.

Πρόκειται για το πλέον «ανθηρό» κυνήγι στην Ηλεία αλλά και την ευρύτερη περιοχή της Πελοποννήσου, καθώς τα υπόλοιπα είδη παρουσίασαν λιγοστούς πληθυσμούς κατά τη συγκεκριμένη κυνηγετική περίοδο.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Κυνηγετικού Συλλόγου Αρχ. Ολυμπίας κ. Γιάννη Αρέστη, το προηγούμενο διάστημα υπήρξαν καταγγελίες για λαθροθήρες αγριογούρουνων στην ευρύτερη περιοχή της Δίβρης, αλλά ώσπου να μεταβούν οι θηροφύλακες, οι παράνομοι κυνηγοί εξαφανίζονταν!
Το γεγονός αυτό πιθανόν να έχει να κάνει με ανάλογα κρούσματα λαθροθηρίας, που έχουν παρατηρηθεί κατά το παρελθόν στα όρια Ηλείας-Αχαίας και Αρκαδίας, από οργανωμένες ομάδες παράνομων κυνηγών.

Διαμάχες…

Στο μεταξύ παρά το έντονο κυνηγετικό ενδιαφέρον που παρουσιάζουν οι αγριόχοιροι, δεν απουσιάζουν και τα σημαντικά προβλήματα κατά τη διάρκεια της συναρπαστικής αυτής εξόρμησης στη φύση.
Σύμφωνα με πληροφορίες σε αρκετές περιπτώσεις και στην Ηλεία κατά την περίοδο που τελείωσε, υπήρξαν «διαμάχες» μεταξύ των γουρουνοκυνηγών σχετικά με το ποιος θα πιάσει την κατάλληλη θέση, εάν τα κυνηγόσκυλα μπαίνουν στα «χωράφια» των άλλων κυνηγών κλπ.
Για το λόγο αυτό πολλοί εκπρόσωποι των κυνηγετικών οργανώσεων εκφράζουν πλέον την ανάγκη ώστε να μπουν συγκεκριμένοι κανόνες για το κυνήγι των αγριόχοιρων, κάτι που πρόκειται να εξεταστεί σε ευρεία συνάντηση που θα γίνει κατά το προσεχές διάστημα, με τη συμμετοχή και των αρχηγών των διαφόρων κυνηγετικών ομάδων .
Επίσης πρωταρχικής σημασίας θέμα είναι και η ασφάλεια των κυνηγών κατά τη διάρκεια της θήρας των αγριογούρουνων (γιλέκα, εκπαίδευση κ.α.), με πολύ «νωπή» την περίπτωση του τραγικού δυστυχήματος που έγινε στη γειτονική περιοχή της Γορτυνίας , με θύμα έναν ηλικιωμένο, ακριβώς κατά την «εκπνοή» του φετινού κυνηγιού αγριόχοιρων.

Πηγή: http://www.protinews.gr/


About the Author



Back to Top ↑
  • Video της εβδομάδας