bracco italiano

Published on 8 Απριλίου, 2015 | by Kynoclub

0

Θέλω να πάρω Ιταλικό Μπράκ….

Με έχουν ενθουσιάσει τα Ιταλικά Μπράκ. Η αλήθεια είναι ότι τα έχω δει μόνο σε φωτογραφίες και σε βίντεο στο internet και δεν γνωρίζω περισσότερα πράγματα από όσα μπορεί να δει κανείς σε εικόνες. Πια είναι η γνώμη σας για αυτή τη φυλή και που θα πρέπει να αποταθώ για να βρω κάποιο κουτάβι ή μεγαλύτερο σκύλο;.  Τ. Π.

bracoitaliano

Απαντά ο Νίκος Φωτακόπουλος

Το Ιταλικό μπράκ είναι μια πολύ παλιά φυλή που στην εποχή μας έχει ξεπεραστεί από τα ταχυκίνητα Κούρτσχααρ και Επανιέλ Μπρετόν. Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ο όγκος τους και η αναλογικά …. νωχελική έρευνα που δεν επιτρέπει την κάλυψη μεγάλων εκτάσεων. Είναι περισσότερο κατάλληλα για το κυνήγι του ορτυκιού αλλά και της μπεκάτσας σε μικρά κυνηγοτόπια με φράχτες, μποστάνια κ.λ.π. που εκ των πραγμάτων η ταχύτητα και η μεγάλη ακτίνα έρευνας  είναι άχρηστη και ενίοτε επιζήμια. Τα τελευταία χρόνια οι Ιταλοί εκτροφείς έχουν ”βελτιώσει” την ράτσα οδηγώντας την εκτροφή σε πιο λεπτά και ευκίνητα άτομα δίνοντας μια απάντηση στον ανταγωνισμό των ”ανταγωνιστικών” φυλών. Εκτός Ιταλίας το Μπράκο Ιταλιάνο σπάνια χρησιμοποιείται στο κυνήγι όμως υπάρχουν αρκετοί κυνοτροφεία που το εκτρέφουν σαν σκύλο εκθέσεων. Προσοχή λοιπόν. Αν αποφασίσετε να πάρετε ένα τέτοιο σκύλο θα πρέπει να είστε πολύ προσεκτικός και να επιλέξετε από αποδεδειγμένα κυνηγετική γενεαλογία. Κάποια σκυλιά έχουν εισαχθεί και   στην Ελλάδα και για αυτό καλό θα είναι να απευθυνθείτε, για περισσότερες πληροφορίες στον Κυνολογικό όμιλο Ελλάδος (τηλ. 210. 8145165).  Αξίζει να σημειωθεί ότι το  Ιταλικό Μπρακ είναι ένας σκύλος για παθιασμένους εραστές της φυλής που συχνά αντιπαραθέτουν μπρος στα  χαρίσματα των …μοντερνων φυλών την διαφορετικότητα του Μπράκο.. Όπως είναι  η αρχέγονη ομορφιά , το μοναδικό στυλ, η σωματική κατασκευή και η γενική όψη.

Όποιος αγαπάει το Ιταλικό Μπρακ δεν αναζητάει σ΄ αυτό μόνο ένα κυνηγόσκυλο, αλλά και ένα σκύλο που να ανταποκρίνεται στην αισθητική αντίληψης περί ωραίου. Γι΄ αυτό τον λόγο η εκτροφή αυτού του σκύλου είναι -ίσως- δυσκολότερη από άλλων ζώων που ανήκουν σε διαφορετικές φυλές. Υπήρξαν και υπάρχουν εκτροφείς που έχουν βάλει σκοπό της ζωής τους να διαφυλάξουν την καθαρότητα της φυλής.

Δείτε: Bracco Italiano…«Πρωτόγονος» και αθλητικός!


About the Author



Back to Top ↑
  • Video της εβδομάδας