επικαιροτητα

Published on 14 Απριλίου, 2015 | by Kynoclub

0

Επέστρεψαν στην Κυλλήνη οι θηροφύλακες. Δεν τους επετράπη η απόβαση στη Ζάκυνθο.

κείμενο: Ν. Φωτακόπουλος

Η ενδοκυνηγετικός εμφύλιος με αφορμή το απαγορευμένο παραδοσιακό κυνήγι των ανοιξιάτικων τρυγονιών συνεχίζεται και τείνει να πάρει επικίνδυνες διαστάσεις. Χαρακτηριστικές είναι σημερινές εξελίξεις όπου ευτυχώς η λογική πρυτάνευσε και οι θηροφύλακες επέστρεψαν, με το ίδιο πλοίο που ταξίδεψαν, στην Κυλλήνη χωρίς καν να αποβιβαστούν στο λιμάνι της Ζακύνθου όπου τους περίμεναν για να τους …απωθήσουν εκατοντάδες κυνηγοί και πολίτες του νησιού. Αντίθετα οι δύο θηροφύλακες που έφτασαν στην Ζάκυνθο με το πρωινό πλοίο και τελικό προορισμό τα Στροφάδια αποβιβάστηκαν ανενόχλητοι χωρίς καμία …αντίσταση.

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι από χτες έφτασαν στο νησί και κλούβες των ΜΑΤ, για άγνωστους λόγους, αν και δεν είναι λίγοι αυτοί που επικαλούνται την ανακοίνωση Μαρκόπουλου (πρόεδρος Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου) για συντονισμένες ενέργειες αστυνομίας, θηροφυλακής και Δασαρχείου κατά των τρυγονοκυνηγών. –Οι ίδιες πηγές αναφέρουν την ΄΄υπόσχεση-προειδοποίηση των Ζακυνθινών ότι δεν θα πειραχτεί ούτε τρίχα από τους θηροφύλακες των οποίων εγγυώνται την ασφάλεια. Οι ίδιες πηγές όμως αναφέρουν ότι, ορισμένοι θερμοκέφαλοι θα υπόσχονται ότι η πυρπόληση των τζιπ θα είναι το τίμημα αυτής της αντιπαράθεσης. Μιας αντιπαράθεσης που δυστυχώς πλέον παίρνει χαρακτηριστικά ενδοκυνηγετικού εμφυλίου ή ακόμα και βεντέτας ανάμεσα στην Κυνηγετική Ομοσπονδία Πελοποννήσου και τους κυνηγούς της Ζακύνθου . Εν τω μεταξύ λάδι στην φωτιά ρίχνει η νέα ανακοίνωση του κ Μαρκόπουλου που επιτίθεται στον Υπουργό και βουλευτή Ζακύνθου κ Κοντωνή τον οποίο ούτε λίγο ούτε πολύ κατηγορεί για εξυπηρέτηση της εκλογικής του πελατείας.

zakinthos1

Ερωτηματικά βέβαια προκαλεί και η στοχοποίηση του αμφιλεγόμενου αιώνιου κυνηγοσυνδικαλιστή κ Μαρκόπουλου κατά των Ζακυνθινών κυνηγών που αναρωτούνται για τους λόγους Αϊτής της σπουδής εναντίον τους

….Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ζάκυνθος είναι ένα από τα κάστρα των Ελλήνων κυνηγών και μεγάλη κυνηγομάνα. Ενδεικτικό είναι ότι στις τελευταίες ευρωεκλογές του 2014 το ΄΄ερασιτεχνικό΄΄ Κόμμα των Ελλήνων Κυνηγών απέσπασε το ποσοστό του 2,44% ενώ το 2009 το εντυπωσιακό, για τα ΄΄λοιπά΄΄ κόμματα, ποσοστό του 3,90% !

ΔΕΙΤΕ: Νέα …απόβαση και νέο επικοινωνιακό σόου της Γ ΚΟΠ σε Στροφάδια και νησιά του Ιονίου!

 


About the Author



Back to Top ↑
  • Video της εβδομάδας