εκθεσεις

Published on 26 Απριλίου, 2015 | by Kynoclub

0

Επανιέλ Μπρετόν για βραβείο! Έκθεση στην Αθήνα…

Κείμενο-Φώτο: Ν. Φωτακόπουλος

Με την συμμετοχή 95 σκύλων και την υποστήριξη της PROPAC διοργανώθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία η 19η Εθνική Έκθεση Εκτροφής του Ομίλου Επανιέλ Μπρετόν Ελλάδος. Κριτής ήταν ο κ Christian Gunther, πρόεδρος του Ομίλου Μπρετόν της Γαλλίας ο οποίος την προηγούμενη ημέρα εντυπωσίασε με την ομιλία του σε ένα πολύ ενδιαφέρον σεμινάριο για το μορφολογικό πρότυπο της φυλής.

epaniel1Καλύτερος Έκθεσης αναδείχτηκε ο Joy Del Cuore Grande  κ Αναπληρωματικός Καλύτερος Έκθεσης η Πρωταθλήτρια Anthousa Tzouramani

Οι καλύτεροι της Έκθεσης

Καλύτερος Έκθεσης αναδείχτηκε ο Joy Del Cuore Grande ένα εξαιρετικό πορτοκαλόχρωμο αρσενικό που κέρδισε σταδιακά όλες τις κατηγορίες, ξεκινώντας από την κατηγορία εφήβων, μέχρι να φτάσει στην τελική νίκη. Ο Joy Del Cuore Grande που ανήκει στους Δήμο και Γιώργο Μπούνα, γεννήθηκε στις 16 Ιουνίου 2013 στη Σερβία , μια χώρα για την οποία ο κ Christian Gunther εξέφρασε κάποιες επιφυλάξεις ως προς την αξιοπιστία της κυνοφιλίας της. Παρ όλα αυτά ο ίδιος χωρίς δισταγμό ξεχώρισε τον νεαρό Joy και του απέδωσε τον τίτλο του κορυφαίου της Έκθεσης. Μιας Έκθεσης όπου παρουσιάστηκαν σκύλοι υψηλού επίπεδου . Ενδεικτικό της ποιότητος των σκύλων που παρουσιάστηκαν ηταν το γεγονός ότι η κατηγορία εργασίας ήταν η ανώτερη ποιοτικά στο σύνολό της από όλες τις κατηγορίες. Και αυτό σημαίνει πάρα πολλά για μια αμιγώς κυνηγετική φυλή. Αναπληρωματικός Καλύτερος Έκθεσης αναδείχτηκε η πεντάχρονη Πρωταθλήτρια Anthousa Tzouramani του κ Γιάννη Στούμπου.

epaniel3Κατηγορία Νέων Θηλυκών από τα λοιπά χρώματα

Τα λοιπά χρώματα…

Ο κ Christian Gunther στο σεμινάριο άφησε να εννοηθεί ότι ο ίδιος ως παλαίμαχος Μπρετονάς, προτιμά τα πορτοκαλόχρωμα Μπρετόν, μια και το μαύρο χρώμα θεωρείτε ένας …νεωτερισμός αφού έγινε αποδεκτό σχετικά πρόσφατα . Μάλιστα στην ομιλία του χαρακτήρισε ως ελάττωμα το εκτεταμένο μαύρο χρώμα και ως ένα πρόβλημα τις ζεστές ημέρες κυνηγίου. Παρ όλα αυτά τα περισσότερα μαύρα και τρίχρωμα Επανιέλ απέσπασαν τον χαρακτηρισμό ΄΄Εξαίρετος΄΄. 

epaniel2Καλύτερο αναδείχτηκε το ΄΄Les Mieux Chients΄΄ του κ Τασου Σωτηρόπουλου

Τα εκτροφεία

Αν και είχαν δηλωθεί τέσσερα εκτροφεία τελικά παρουσιάστηκαν τα τρία. Καλύτερο αναδείχτηκε το ΄΄Les Mieux Chients΄΄ του κ Τασου Σωτηρόπουλου που παρουσίασε τέσσερα ομοιόμορφα πορτοκαλόχρωμα σκυλιά . Ακολούθησαν στη δεύτερη θέση το εκτροφείο Strimona’s F. I. του Γιάννα Φραγκίδη και στην τρίτη θεση το εκτροφείο De sain Konstantin’’ του γιατρού κ Κώστα Τριανταφύλλου.

Τα πλήρη αποτελέσματα θα τα ανακοινώσουμε όταν τα εκδώσει ο Όμιλος και ο αεικίνητος εκπρόσωπος Αττικής κος Χρήστος Φαλτσέτας που έδειξε εξαιρετικές οργανωτικές ικανότητες..

epaniel4Δεκάδες φίλοι του Μπρετόν παρακολούθησαν το ενδιαφέρον σεμινάριο.

propac

http://www.propacpetfood.gr/


About the Author



Back to Top ↑
  • Video της εβδομάδας