ειπαν

Published on 27 Απριλίου, 2015 | by Kynoclub

0

Η αδιαφορία και το υποχρεωτικό …μάντρωμα των κυνηγών σε Συλλόγους!

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΑΚΑΒΙΤΣΗΣ (παλαίμαχος δάσκαλος, κυνηγός, κυνόφιλος και κυνηγοσυνδικαλιστής)

Έγραψε σε ανάρτησή του στο facebook και στο προφίλ του Κυνηγετικού Συλλόγου Ιωαννίνων)

΄΄ΦΙΛΟΙ ΚΑΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ.
– Δευτέρα 27 Απριλίου 2015 σήμερα και οι περισσότεροι κυνηγετικοί σύλλογοι έχουν νέα ΔΣ, που προήλθαν από τις χθεσινές αρχαιρεσίες..
– Θέλω να τους ευχηθώ καλή δύναμη και να έχουν τα μάτια τους και τ’ αυτιά τους ανοιχτά….
– Οι οχτροί καιροφυλακτούν….
– Όμως θέλω να σταθώ σ’ ένα γεγονός που δεν τιμάει τους κυνηγούς….
– Αυτά τα ΔΣ φίλοι μου προήλθαν από πάρα-πάρα πολύ μικρή συμμετοχή των κυνηγών στις εκλογικές γενικές συνελεύσεις….
– Σε μερικούς δε μικρούς ΚΣ, στέφθηκαν δια βοής…..
– Αυτό δείχνει, τι ;
– Οι πλειοψηφία των κυνηγών ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ για το κυνήγι, σαν δραστηριότητα συνταγματικά κατοχυρωμένη, μέσα στη σύγχρονη κοινωνία, με τις τόσες κόντρες και αντιθέσεις…..
– Τους ενδιαφέρει ΜΟΝΟ, να μπορούν να βγαίνουν ελεύθερα στο βουνό για κυνήγι….
– Πως θα επιτευχθεί αυτό, ούτε που τους ενδιαφέρει….
– Στο καφενείο όμως, γίνονται οι αυστηρότεροι κριτές και επικριτές….
– Κύριοι…
– Αν κυνηγάμε σήμερα, κυνηγάμε από πολιτική βούληση….
– Και από τον ανιδιοτελή πατριωτισμό μερικών συναδέλφων, ανά την Ελλάδα, όπου στη ζωή των έταξαν, να διαφυλάττουν τις κυνηγετικές Θερμοπύλες….

ΣΧΟΛΙΟ kynoclub.gr: Κάποια στιγμή πρέπει να σταματήσουμε να κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας και να παραδεχτούμε τα αυτονόητα. Οι Κυνηγετικοί Σύλλογοι δεν είναι πραγματικοί Σύλλογοι άλλα εκδοτήρια κυνηγετικών αδειών . Όταν ο κυνηγός δεν έχει την δυνατότητα να επιλέξει το Σύλλογο στο οποίο θέλει να είναι μέλος άλλα υποχρεώνεται να πληρώνει συνδρομές και αλλεπάλληλες έκτακτες εισφορές, κάπου όπου δεν θέλει να ανήκει , μόνο και μόνο για λόγους τόπου κατοικίας, τότε δεν μπορούμε να μέλλαμε για Συλλόγους άλλα για τοπικά εκδοτήρια αδειών που λειτουργούν με την μέθοδο Franchise ως υποκαταστήματα των Ομοσπονδιών και της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος. Των Ομοσπονδιών και της ΚΣΕ που ιδρύθηκαν και λειτουργούν από την εποχή της χούντας με βάση τα χουντικά καταστατικά του 1969!!! Γιατί άραγε αυτές οι πάμπλουτες οργανώσεις διοικούνται από αμετακίνητα πρόσωπα που βρίσκονταν στις ίδιες θέσεις για 20, 30 η και περισσότερα χρόνια; Γιατί αυτά τα πρόσωπα δεν θάλλουν την ελευθερία του κυνηγού να επιλέξει τον Σύλλογό του ή να ιδρύσει νέους Συλλόγους; Μήπως επειδή η δομή των κυνηγετικών οργανώσεων και το σαθρό σύστημα τους ευνοεί την ιδιοκτησιακή νοοτροπία, του δούναι και λαβείν και τελικά την ύποπτη αλληλεξάρτηση; Όχι ότι οι κυνηγοί πολυσκοτίζονται για κάτι τέτοια αλλά ας μην ρίχνουμε το φταίξιμο μόνο σε αυτούς…

Δείτε: Οι κυνηγοπατέρες, τα χουντικά καταστατικά και ο πακτωλός του χρήματος…


About the Author



Back to Top ↑
  • Video της εβδομάδας