επικαιροτητα

Published on 28 Απριλίου, 2015 | by Kynoclub

0

Με επιτυχία διασώθηκε αρκούδα στο Νομό Κοζάνης!

Θετική έκβαση είχε η επιχείρηση διάσωσης αρκούδας στο Νομό Κοζάνης που είχε πιαστεί σε παγίδα με συρματοθηλιές.

Αξίζουν συγχαρητήρια στους δύο κυνηγούς που ειδοποίησαν έγκαιρα την Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας – Θράκης. Συγκεκριμένα νωρίς το πρωί της Τρίτης 28 Απριλίου δύο κυνηγοί που βρισκόντουσαν μέσα σε Ζώνη Εκγύμνασης Κυνηγετικών Σκύλων βρήκαν μια αρκούδα πιασμένη σε θηλιά κοντά στην περιοχή Αγ. Αντώνιος Βατερού Κοζάνης. Αμέσως τηλεφώνησαν στην ΚΟΜΑΘ και στον Ομοσπονδιακό της Θηροφύλακα, ο οποίος έσπευσε στο σημείο, μαζί με τον Θηροφύλακα του Κυνηγετικού Συλλόγου Κοζάνης. Κατόπιν προσήλθε και ο επιστημονικός συνεργάτης της Ομοσπονδίας στη Δυτική Μακεδονίας και μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής «Διαχείρισης Κρίσεων Περιστατικών Προσέγγισης Αρκούδων», καθώς και μέλη του Δ.Σ. του ΚΣ Κοζάνης.

Πράγματι μια αρσενική αρκούδα, βάρους περίπου 200 κιλών, ήταν παγιδευμένη και απεγνωσμένα προσπαθούσε να σωθεί. Ενημερώθηκε η αρμόδια Δασική Υπηρεσία, που έσπευσε στην περιοχή και κατόπιν εκπρόσωπος περιβαλλοντικής οργάνωσης με αναισθητικό όπλο. Η αρκούδα ναρκώθηκε και απελευθερώθηκε με επιτυχία.

Το προσωπικό της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Μακεδονίας – Θράκης κάνει διεξοδική έρευνα στην περιοχή για τυχόν εντοπισμό και άλλων θηλιών, αλλά και για άλλα στοιχεία που θα οδηγούσαν στη σύλληψη του δράστη. Υπενθυμίζεται ότι πριν λίγες μέρες ο Ομοσπονδιακός Θηροφύλακας της ΚΟΜΑΘ και ο Θηροφύλακας του Κ.Σ. Κοζάνης είχαν εντοπίσει και καταστρέψει αρκετές θηλιές στην ευρύτερη περιοχή.

Ο Ομοσπονδιακός Θηροφύλακας της ΚΟΜΑΘ καταθέτει μηνυτήρια αναφορά και η υπόθεση έχει πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης.

Στόχος του Δ.Σ. της ΚΟΜΑΘ και των Κυνηγετικών Συλλόγων της περιοχής ευθύνης του είναι η προστασία των ειδών της άγριας πανίδας της Ελλάδας και του περιβάλλοντος.




Δείτε στο χάρτη το ακριβές σημείο, όπως μας το έστειλε το ηλεκτρονικό σύστημα που είναι εγκατεστειμένο στα οχήματα της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Μακεδονίας – Θράκης

Πηγή: http://www.hunters.gr/


About the Author



Back to Top ↑
  • Video της εβδομάδας