επικαιροτητα

Published on 2 Μαΐου, 2015 | by Kynoclub

0

Ηλεία: Αλεπούδες χωρίς τρίχωμα..Παρέμβαση των αρχών για τα άρρωστα ζώα ζητούν οι κάτοικοι!

Την παρέμβαση τνω αρχών ζητούν οι κάτοικοι κυρίως της ευρύτερης περιοχής του δήμου Ζαχάρως-Φιγαλείας, όπου εντοπίζουν έκταση στο φαινόμενο των άρρωστων αλεπούδων που παρουσιάζονται χωρίς τρίχωμα στο σώμα τους και η όλη συμπεριφορά τους δεν παραπέμπει σε άγριο ζώο!

Πριν από λίγες μέρες εντοπίστηκε αλεπού σε κοντινή απόσταση από κοτέτσι στην περιοχή του Μπισχινίου, η οποία πέρα από τα παραπάνω γνωρίσματα στο σώμα της, φάνηκε εντελώς αδύναμη να φύγει από το σημείο, όπως συνήθως γίνεται με τα άγρια ζώα.

Το συγκεκριμένο πρόβλημα παρουσιάστηκε πριν από δύο χρόνια περίπου με τον εντοπισμό, σε παραλιακή περιοχή, νεκρής αλεπούς και χωρίς τρίχωμα, αλλά έκτοτε σύμφωνα με εμπλεκόμενους φορείς και κατοίκους, αυξήθηκε κατακόρυφα ο αριθμός των άγριων ζώων με τα ίδια γνωρίσματα.

Σύμφωνα με το amaliadanews.gr, σε πολλές περιπτώσεις το σώμα των αλεπούδων φαίνεται …μαδημένο από τη μέση και πάνω μέχρι και το κεφάλι τους, ενώ σε κάποια σημεία φαίνεται το κρέας τους!

Επίσης, σε άλλη περίπτωση, έγινε αντιληπτή αλεπού σε απόσταση 50 μ. από κοπάδι προβάτων, δίνοντας την εντύπωση ότι …χάζευε τα ζώα και όχι ότι είχε τη διάθεση για να κυνηγήσει!

Πηγή: http://www.patrastimes.gr/


About the Author



Back to Top ↑
  • Video της εβδομάδας