επικαιροτητα

Published on 2 Μαΐου, 2015 | by Kynoclub

0

Εντυπωσιακό το Κέντρο Άγριας Πανίδας

Σε έναν χώρο, που χαρακτηρίστηκε «μπαλκόνι» στο λεκανοπέδιο των Ιωαννίνων, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του Εκπαιδευτικού και Περιβαλλοντικού Κέντρου Άγριας Πανίδας κι Αειφόρου Θύρας, το οποίο δημιούργησε η Κυνηγετική Ομοσπονδία Ηπείρου, μέσω του προγράμματος Interreg.

Πρόκειται για ένα κτίριο που έχει τα χαρακτηριστικά της τοπικής αρχιτεκτονικής, απόλυτα εναρμονισμένο με το περιβάλλον. Οι αίθουσές του, ειδικά διαμορφωμένες, για να παρέχουν γνώση κι ενημέρωση, για δεκάδες είδη άγριας πανίδας.

kentro k2Στόχος είναι να παράσχει επιμόρφωση στους κυνηγούς, ειδικά στους νέους αλλά κι ενημέρωση σε μαθητές της περιοχής, οι οποίοι μπορούν με απλούς τρόπους να γνωρίσουν την άγρια πανίδα.

Παρόντες στην τελική των εγκαινίων, ήταν ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης, δήμαρχοι κι εκπρόσωποι δήμων της περιοχής, ο βουλευτής Γιάννης Καραγιάννης, ο Πρόεδρος της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Ελλάδος Ν. Παπαδόδημας, η διοίκηση της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Ηπείρου, ο πρώην Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Ηπείρου Κώστας Τρομπούκης, ο πρώην Αστυνομικός Διευθυντής Ιωαννίνων Ανδρέας Παπιγκιώτης, δεκάδες κυνηγοί και άλλοι.

kentro k3Όπως τόνισε στον χαιρετισμό του ο Πρόεδρος της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Ηπείρου Παναγιώτης Σκαμαντζούρας, οι σύγχρονες ανάγκες απαιτούν ειδική ενημέρωση των κυνηγών, σε θέματα οικολογίας, βιολογίας ειδών, διαχείρισης οικοσυστημάτων, νομοθεσίας που άπτονται της δραστηριότητας της θήρας προκειμένου ν’ αποκτηθούν ολοκληρωμένες γνώσεις.

Μίλησε για ένα όραμα που έγινε πραγματικότητα, υπογράμμισε ότι το κυνήγι είναι ένα αναφαίρετο δικαίωμα και τόνισε ότι είναι απολύτως συνδυασμένο με την προστασία του περιβάλλοντος.

kentro k4Το έργο της Ομοσπονδίας, ειδικά στον τομέα της Θηροφυλακής, εξήρε ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης. Η Περιφέρεια συνέβαλε καθοριστικά για την δημιουργία του Κέντρου και όπως δεσμεύτηκε ο κ. Καχριμάνης, θα συνεχίσει να στηρίζει την κυνηγετική οικογένεια με όποιους τρόπους μπορεί.

Το συγκεκριμένο κέντρο, είναι μοναδικό στην Ελλάδα και εισέπραξε τα συγχαρητήρια του Προέδρου της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας. Ο κ. Παπαδόδημας υπογράμμισε ότι η προσφορά των κυνηγών, στο περιβάλλον, την κοινωνία και τον πολιτισμό είναι τεράστια και η σχέση που έχουν δημιουργήσει άρρηκτη.

kentro k6Το κτίριο που εγκαταστάθηκε το Κέντρο, ανήκει στην Ε’ Κυνηγετική Ομοσπονδία Ηπείρου. Η έκταση είχε προσφερθεί από τον πρώην δήμο Περάματος και το πρώτο λιθαράκι μπήκε μια δεκαετία πριν, από πρωτοπόρους κυνηγούς.

Αυτό που τότε έμοιαζε όραμα σήμερα έγινε πράξη.

kentro k7

Πηγή: http://epiruspost.gr/


About the Author



Back to Top ↑
  • Video της εβδομάδας