επικαιροτητα

Published on 3 Μαΐου, 2015 | by Kynoclub

0

Εμπρηστική επίθεση στο Δασαρχείο του Αιγάλεω!

Ωρολογιακός εμπρηστικός μηχανισμός εξερράγη τα ξημερώματα κάτω από όχημα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Δασαρχείουστο Αιγάλεω.

Η συνδεσμολογία του παραπέμπει στην τρομοκρατική επωνυμία «12 Φλεβάρη», που στις 25 Φεβρουαρίου 2012 επιχείρησε αποτυχημένα να πυρπολήσει σταθμευμένο συρμό του μετρό στην ίδια περιοχή.

Παρόμοιους ωρολογιακούς εμπρηστικούς μηχανισμούς με μεγάλες φιάλες προπανίου και ημιτελείς εκρήξεις, είχε τοποθετήσει η «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», τον Μάιο του 2009 στα υπό ανέγερση αστυνομικά τμήματα Σταυρούπολης Θεσσαλονίκης  και Ν. Πεντέλη, όπως και στις Ιερές Μητροπόλεις Αθήνα, Θεσσαλονίκης και Πειραιά, λίγο πριν τις ημέρες του Πάσχα.

Η χθεσινή ωρολογιακή ανάφλεξη του εμπρηστικού μηχανισμού σημειώθηκε στις 03:10, στη οδό Πλαστήρα 69 στο Αιγάλεω, έξω από το δασαρχείο. Ο μηχανισμός είχε τοποθετηθεί στον πίσω τροχό οχήματος του δασαρχείου. Από την έκρηξη και εστία φωτιάς προκλήθηκαν σημαντικές υλικές ζημιές στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου.

Από τα πρώτα ευρήματα του μηχανισμού, τα στελέχη του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών, διαπιστώνουν πως η συνδεσμολογία του αποτελείται από ένα επιτραπέζιο ρολόι, μπαταρίες του 1,5V και καλώδια που κατέληγαν, πιθανόν σε ηλεκτρικές αντιστάσεις λυχνιών, βυθισμένες μέσα σε μπιτόνια με εύφλεκτο υγρό.

Αυτή η συνδεσμολογία αλλά και η περιοχή συνδυάζεται με απόπειρα εμπρηστικής επίθεσης συρμού του Μετρό, στις 25 Φεβρουαρίου 2012. Μεσημέρι Κυριακής της Αποκριάς, ο μεταμφιεσμένος… Ιερέας που συνοδευόταν από άγνωστη «παπαδιά», άφησε μέσα στο βαγόνι, μία τσάντα δώρου που περιείχε τον ωρολογιακό εμπρηστικό μηχανισμό, όταν ο συρμός έφθασε στο σταθμό του Αιγάλεω. Ο μηχανισμός ευτυχώς δεν πυροδοτήθηκε.

Λίγες ημέρες αργότερα οι αστυνομικοί είχαν εντοπίσει και την «ομάδα υποστήριξης», δύο άνδρες και μία γυναίκα, με αλλοιωμένα χαρακτηριστικά, σε άλλους σταθμούς του μετρό. Η προκήρυξη της «12 Φλεβάρη»,… παραφυάδας της Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς όπως υποστήριζαν οι αστυνομικοί, είχε αναρτηθεί στον ιστόστοπο athensindymedia, ενώ να θυμίσουμε ότι την συγκεκριμένη ημερομηνία της επωνυμίας της οργάνωσης είχαν σημειωθεί εκτεταμένα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας και εμπρησμοί ιστορικών κτιρίων και καταστημάτων της πόλης.

Στις 9 Απριλίου 2009, τέσσερις ωρολογιακοί εμπρηστικοί μηχανισμοί, είχαν τοποθετηθεί στην Ιερά Μητρόπολη στο κέντρο της Αθήνας, στην Αγία Τριάδα στην Μητρόπολη Πειραιά, στην εκκλησία της Αγίας Σοφίας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, όπως και στον ιερό ναό του Αγίου Δημητρίου, επίσης στην Θεσσαλονίκη. «Αυτές οι επιθέσεις μέσα στην Μεγάλη Εβδομάδα είναι ένα μήνυμα κοινωνικής πρόκλησης, μια επίθεση στην ίδια τη θρησκεία και σε ό,τι αυτή αντιπροσωπεύει.

Είναι παράλληλα ένα νέο επίπεδο εξέλιξης της οργάνωσης που δοκιμάζει καινούργιες τεχνοτροπίες και μεθόδους δράσης» έγραφε στην προκήρυξή της η «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς». Η ίδια τρομοκρατική «ταμπέλα», συμμετείχε όπως έγραφε σε κείμενό της με τη «Σύμπραξη Εμπρηστών» που τοποθέτησε δύο ωρολογιακούς εμπρηστικούς μηχανισμούς στα υπό ανέγερση Α.Τ. Νέας Πεντέλης και Σταυρούπολης Θεσσαλονίκης, στις 19 Μαΐου 2009.

Οι ζημιές και στα δύο κτίρια ήταν μικρές, καθώς δεν έγινε πλήρης ανάφλεξη των εκρηκτικών μηχανισμών. Για την επίθεση στην Πεντέλη προηγήθηκε προειδοποιητικό τηλεφώνημα, στην εφημερίδα “Ελευθεροτυπία” και η αστυνομία απέκλεισε την περιοχή.

Στην προκήρυξη της η ΣΠΦ, που έκανε τα πρώτα επικίνδυνα βήματά της, έθετε προτάσεις για την «εγκαθίδρυση ενός νέου γύρου λυσσασμένου αντάρτικου πόλης που, με όλα τα μέσα, θα πλήττει την κοινωνική συνοχή και ηρεμία, θα πλήττει τους θεσμούς και τα πρόσωπα της εξουσίας, θα ψέγει την κοινωνία για την απάθεια, την υποταγή και την ψυχική ή ενεργητική συνδρομή της στο σύστημα. Ένα νέο αντάρτικο πόλης που θα εμπλουτίζεται, θα εξελίσσεται, θα οξύνεται και θα γίνεται πιο επικίνδυνο συνεχώς».

Πηγή: http://www.thetoc.gr/


About the Author



Back to Top ↑
  • Video της εβδομάδας