αυτοκινητα

Published on 22 Μαΐου, 2015 | by Kynoclub

0

Το νέο Hilux είναι γεγονός!

Με χαρακτηριστικά Ι.Χ. αυτοκινήτου και αναλλοίωτο τον «επαγγελματισμό» του, το νέο Hilux είναι πιο όμορφο, άνετο, σύγχρονο, πολυτελές και οικονομικό, ενώ εξοπλίζεται με νέο diesel σύνολο 2,7 λτ., που βγάζει 177 ίππους.

Η νέα εκδοχή ενός από τα πιο εμβληματικά οχήματα της Toyota, του Hilux των 16 εκ. πωλήσεων από το 1968, του pick-up που διατίθεται σε πάνω από 180 χώρες, είναι επιτέλους γεγονός. Η εταιρεία «υπόσχεται» πως βελτίωσε το αμάξι στην απόδοση, μείωσε την τραχύτητά του, ενώ εστίασε στην άνεση των επιβατών και στην ευκολία οδήγησης. Οι πωλήσεις του νέου Toyota Hilux θα αρχίσουν τους προσεχείς μήνες.

Αναβαθμισμένη, λοιπόν, αναμένεται η ποιότητα κύλισης, αλλά και η ηχομόνωση, ενώ μεγαλύτερη θα είναι και η αυτονομία του, χάρη στους ποιο οικονομικούς κινητήρες του. Το νέο Toyota Hilux διαθέτει νέο πλαίσιο και καινούργια ανάρτηση, με αναβαθμισμένα φύλλα σούστας και αμορτισέρ, η οποία θα διατίθεται σε τρεις προδιαγραφές: standard, heavy duty και comfort.

hilux1

Με μήκος 5.335 χλστ., το νέο Hilux είναι 70 χλστ. μακρύτερο από το υπάρχον, ενώ είναι και φαρδύτερο κατά 20 χλστ., την ίδια στιγμή που έχει μειωθεί το ύψος του. Ανάλογα με την έκδοση, πατάει σε τροχούς 16, 17 ή 18 ιντσών. Η Toyota υπόσχεται μέγιστη ελκτική ικανότητα 3,5 τόνων και ωφέλιμο φορτίο μέχρι και 1.240 κιλά για το νέο Hilux.

Κάτω από το καπό του νέου Hilux που παρουσιάστηκε σήμερα στη χώρα κατασκευής του, στην Ταϊλάνδη, βρίσκεται ένας νέος diesel κινητήρας 2.755 κ.εκ., ο οποίος έχει ισχύ 177 ίππων και ροπή 450Nm, διαθέσιμη στις 1.600 – 2.400 σ.α.λ. Το μοτέρ συνεργάζεται με 6άρι αυτόματο κιβώτιο και η Toyota υπόσχεται πως προσφέρει σημαντικά ψηλότερη ροπή στις χαμηλές ταχύτητες, είναι πιο αθόρυβο, ενώ καίει και λιγότερο.

hilux2
Ανάλογα με την αγορά, το νέο Toyota Hilux θα διατίθεται επιπλέον με έναν turbodiesel 2,4 λτ. (160 hp, 400 Nm). Θα υπάρχει και ένας ατμοσφαιρικός 4κύλινδρος κινητήρας βενζίνης 2,7 λτ. (164 hp), αλλά και ένας 6κύλινδρος με 4 λίτρα και 278 ίππους. Τα διαθέσιμα κιβώτια είναι μηχανικά και αυτόματα έξι σχέσεων.

Τη σχεδίαση την αφήσαμε για το τέλος, καθώς χάρη στις τόσες «διαρροές» ήταν εδώ και καιρό λίγο ή πολύ γνωστή. Μιλάμε, λοιπόν, για φώτα LED, για νέους προφυλακτήρες και μάσκα, αλλά και για ένα έντονο πλευρικό νεύρο. Στο εσωτερικό που μοιάζει περισσότερο με το αντίστοιχο Ι.Χ. οχήματος, έχουμε νέο ταμπλό, με στιλάτο πίνακα οργάνων και μεταλλικές πινελιές. Στα προεξάρχοντα χαρακτηριστικά της καμπίνας συμπεριλαμβάνονται το σύστημα infotainment με την οθόνη αφής, τα πολυτελή καθίσματα και ο διακόπτης της 4κίνησης.

Πηγή: http://www.autotriti.gr/

 


About the Author



Back to Top ↑
  • Video της εβδομάδας