κυνικος

Published on 8 Ιουνίου, 2015 | by Kynoclub

0

Πανικός και ψήφισμα της ΚΣΕ που εκλιπαρεί συνάντηση με Τσιρώνη!

Γράφει ο Κυνικός

Εγκλωβισμένη στις μέχρι τώρα λανθασμένες επιλογές της βρίσκεται η ηγεσία της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος. Αυτό το συμπέρασμα βγαίνει από την ανάγνωση του ψηφίσματος της Γενικής Συνέλευσης στην οποία συμμετέχουν αποκλειστικά και μόνο τα μέλη των διοικήσεων των επτά Κυνηγετικών Ομοσπονδιών, δηλαδή 35-40 άτομα. Η κυνηγετική ηγεσία καταγγέλλει τον αρμόδιο για την θήρα Υπουργό κ Τσιρώνη επειδή,  μέχρι τώρα, δεν έχει ανταποκριθεί στο αίτημα για συνάντηση ενώ  αντίθετα το έχει ήδη πράξει για κάποιες ΄΄ Μ.Κ.Ο  συνήθως αντικυνηγετικής κατεύθυνσης΄΄.  Δεν γνωρίζουμε τις προθέσεις του κ Τσιρώνη  πιστεύουμε όμως ότι προέχει ο θεσμικός του ρόλος και το αξίωμα που του εμπιστεύτηκε ο ελληνικός λαός και όχι οι προσωπικές του απόψεις για την κυνηγετική δραστηριότητα. Για αυτό είμαστε βέβαιοι ότι κάποια στίγμα θα ανταποκριθεί στο αίτημα για συνάντηση την οποία …εκλιπαρεί η διοίκηση της ΚΣΕ.

Αξίζει όμως να σημειώσουμε ότι, οι επιλογές του παρελθόντος για λύση  των κυνηγετικών προβλημάτων  μέσω των προσωπικών γνωριμιών και της ΄΄καπατσοσύνης΄΄  των …αναντικατάστατων  κ Παπαδόδημα, Καραγιάννη, Σταθόπουλου  κ.λ.π όπως φαίνεται δεν πιάνουν πλέον τόπο.  Ο εφησυχασμός δεκαετιών,  ο καλά σχεδιασμένος  εγκλωβισμός και η αιχμαλωσία των κυνηγών στην  ετήσια ΄΄ρυθμηστική απόφαση΄΄  φαίνεται πως θα έχει ακριβό τίμημα.  Η απαράδεκτη πρακτική  των παντοδύναμων κυνηγετικών Ομοσπονδιών και της ΚΣΕ να αντιμετωπίζουν τους κυνηγούς  ως ΄΄άδειες΄΄ και όχι ως ελεύθερους  πολίτες ίσως φτάνει στο τέλος της και μαζί τα χουντικά καταστατικά τα οποία εξασφαλίζουν την αδιάλειπτη επανεκλογή των ίδιων προσώπων για 20 και 30 χρόνια με ότι μπορεί να σημαίνει αυτό….

Όμως όπως φαίνεται οι ηγέτες των 174.000 κυνηγών (όποιος δεν βγάλει μια χρόνια άδεια διαγράφεται από τον Κυνηγετικό Σύλλογο) πληρώνουν,  πέρα από την επιλογή τους να εμφανίζονται ως αναντικατάστατοι σωτήρες του κυνηγίου, και το τίμημα της προεκλογικής τους ταύτισης με την Νέα Δημοκρατία. Ποιος δεν θυμάται τις οργανωμένες επιθέσεις τους κατά του ΣΥΡΙΖΑ και την ανοικτή προτροπή για στήριξη της Νέας Δημοκρατίας.  Άλλωστε ο κ Νίκος Σταθόπουλος,  πρόεδρος της ΚΟΣΕ και μέλος της διοίκησης της ΚΣΕ, στις προηγούμενες εκλογές ήταν υποψήφιος με την Ν. Δ προτάσσοντας την κυνηγετική συνδικαλιστική ιδιότητά του πολιτικοποιώντας με τον πλέον αντιδεοντολογικό τρόπο τις κυνηγετικές οργανώσεις.. Διαβάστε το ψήφισμα της ΚΣΕ, δείτε τα σχετικά λίνκ με τις παραπομπές στην προεκλογική περίοδο και βγάλτε τα δικά σας συμπεράσματα.

kse1

Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α

Της Γενικής Συνέλευσης της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος,

kseΚαταγγέλλουμε το γεγονός ότι, παρά τα επανειλημμένα διαβήματά μας, ο αρμόδιος για τη θήρα Υπουργός Αναπληρωτής κ. Τσιρώνης, δεν έχει καθορίσει συνάντηση με την Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδος, που εκπροσωπεί 200.000 πολίτες της χώρας μας. Στην μακροχρόνια λειτουργία της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, δεν υπήρξε ποτέ παρόμοια περίπτωση να αγνοείται από τον αρμόδιο Υπουργό επί τρεις (3) μήνες το σχετικό αίτημά μας. Η Γενική μας Συνέλευση δεν μπορεί να εξηγήσει αυτήν την στάση του αρμόδιου Υπουργού όταν, με επίσημες ανακοινώσεις του, έχει αναφερθεί σε συναντήσεις και συνεργασίες που είχε με Μ.Κ.Ο., συνήθως αντικυνηγετικής κατεύθυνσης, και με διάφορους φορείς, αλλά όχι με την Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδος!

Αποτελεί κρίσιμο ερώτημα το γιατί περιφρονούνται 200.000 πολίτες που ασκούν τη νόμιμη δραστηριότητα του κυνηγιού, διεθνώς αναγνωρισμένη ως διαχείριση του περιβάλλοντος; Όταν μάλιστα στη χώρα μας, το κυνήγι αποτελεί, επιπλέον, μια καθαρά λαϊκή δραστηριότητα, που απευθύνεται σ’ όλους τους πολίτες, χωρίς καμία οικονομική, κοινωνική, επαγγελματική, γεωγραφική, ή άλλη διάκριση. Επιπρόσθετα εξασφαλίζει στην πραγματική οικονομία:

(α) 7.000 θέσεις εργασίας εργαζομένων στον κυνηγετικό κλάδο, (β) 2.000 επιχειρήσεις κυνηγετικών ειδών,

(γ) 180.000.000 € έσοδα δημοσίου από έκδοση αδειών και Φ.Π.Α., (δ) 1.000.000.000 € ετήσιος τζίρος κυνηγιού.

2 Ο Υπουργός έχει γραπτώς ενημερωθεί από την Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδος, με την αποστολή του τεύχους «Η πραγματικότητα για το κυνήγι στην Ελλάδα», για το τεράστιο έργο της προστασίας και διαχείρισης τους περιβάλλοντος, που η υφιστάμενη νομοθεσία επιτρέπει και επιβάλει στις Κυνηγετικές Οργανώσεις να εξασφαλίζουν μέσω επιστημονικών μελετών και προγραμμάτων, μέσω της αξιοσημείωτης αποτελεσματικότητας της θηροφυλακής μας. Ο κ. Τσιρώνης, σε δημόσια δήλωσή του διαχώρισε την προσωπική του επιθυμία «…να εξαφανιστεί το κυνήγι», από τον ρόλο του ως αρμόδιος Υπουργός που συμμετέχει και διαμορφώνει το κυβερνητικό έργο. Αυτόν τον κυβερνητικό ρόλο του Υπουργού ζητούμε, όπως έχουμε απολύτως το δικαίωμα, να μάθουμε. Πιστεύουμε και συμφωνούμε ότι τα προσωπικά πιστεύω ενός Υπουργού δεν πρέπει να επηρεάζουν τις αποφάσεις του, οι οποίες οφείλουν να βασίζονται στην αντικειμενική πραγματικότητα που διέπει κάθε νόμιμη δραστηριότητα. Η Γενική Συνέλευση της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, καλεί τον Υπουργό Αναπληρωτή ν’ αναλάβει τις θεσμικές υποχρεώσεις και ευθύνες του, απέναντι στους 200.000 πολίτες – κυνηγούς της χώρας μας.

Δείτε:  Οι μάσκες έπεσαν! Η Κυνηγετική Συνομοσπονδία στηρίζει ανοικτά την Νέα Δημοκρατία…

Νέο λάδι στην φωτιά και πολιτικά παιχνίδια από την …σοβαρή ΣΤ ΚΟΜΑΘ

 Δοξάστε με! Καλά που υπάρχω εγώ και μπορείτε να κυνηγάτε…


About the Author



Back to Top ↑
  • Video της εβδομάδας