εκθεσεις

Published on 20 Ιουνίου, 2015 | by Kynoclub

0

Τα …όμορφα πουλόσκυλα!

Κείμενο-φωτο: Νάσος Φωτακόπουλος

Μαραθώνας,  Διεθνής Έκθεση ΚΟΕ 19 Ιουνίου,

bigone

www.specialanimalfoods.gr

Και βέβαια όταν λέμε όμορφο ένα σκύλο, εννοούμε ότι ανταποκρίνεται μορφολογικά στο επίσημο μορφολογικό πρότυπο της φυλής του. Και όσο πιο τυπικά και κοντά στο επίσημο πρότυπο είναι τα χαρακτηριστικά του τόσο πιο ΄΄όμορφος΄΄ μπορεί να θεωρηθεί.  Την πρώτη ημέρα της τριήμερης έκθεσης του Κυνολογικού Ομίλου Ελλάδος συμμετείχαν  στην ομάδα 7 (σκύλοι φέρμας) συνολικά  38 καθαρόαιμοι σκύλοι.   Πρώτη φυλή σε συμμετοχές ήταν τα Επανιέλ Μπρετόν  με 13 εκπροσώπους ακολούθησαν τα Πόιντερ με 9, τα Αγγλικά Σέττερ με 8, τα Ιρλανδικά Σέττερ με 5, τα Κούρτσχααρ με 3 ενώ τα Γκόρντον είχαν μόνο μια συμμετοχή.

epaniel Στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου, της ομάδος, ανέβηκε το Επανιέλ Loqo dnd Serbia των Θανου Θεοχάρης –Γιάννη Φραγκίδη το οποίο στη συνέχεια κατέκτησε και τον τίτλο του καλύτερου Έκθεσης ανάμεσα σε εκπροσώπους δεκάδων διαφορετικών φυλών. Κάτι που θεωρείτε πολύ σπάνιο και εξαιρετικό γεγονός για την συγκεκριμένη φυλή.  Την τετράδα των καλύτερων της ομάδας 7 συμπλήρωσαν ένα ιρλανδικό Σέττερ, ένα Γκόρντον και ένα Πόιντερ.

fragidisΑξίζει να σημειωθεί ότι το επίπεδο και η ποιότητα των σκύλων της συγκεκριμένης ομάδος ήταν ιδιαίτερα υψηλό γεγονός που αντανακλά το πάθος των εκρήξεων που συμμετέχουν και παρουσιάζουν τους σκύλους τους στους στίβος των εκθέσεων.

Καλύτεροι Ομάδος 7

  1. Επανιέλ Μπρετόν, Loqo dnd Serbia ιδ. Αθ. Θεοχάρης –Γιάννης Φραγκίδης
  2. Ιρλανδικός  Σέττερ, Classic Point Roma The Eternal, ιδ. Χριστόφορος Μηλιώνης –Βαρβάρα Καλμπένη
  3. Γκόρντον Σέττερ   Fancygun Peterpan, Ιδ. Κωνσταντίνος Αναστασιάδης
  4. Πόιντερ, Classic Point Touch of Gold, ιδ. Χριστόφορος Μηλιώνης –Βαρβάρα Καλμπένη


About the Author



Back to Top ↑
  • Video της εβδομάδας