κυνικος

Published on 23 Ιουνίου, 2015 | by Kynoclub

0

Τρωκτικά στα ταμεία των Κυνηγετικών Οργανώσεων!

Γράφει ο Κυνικός

Δεν είναι σπάνια τα οικονομοδιαχειριστικά προβλήματα  στις Κυνηγετικές Οργανώσεις όπως αποδεικνύει το νέο κρούσμα σε Κυνηγετικό Σύλλογο της Πελοποννήσου.  Κάθε τόσο ξεσπάει ένα σκάνδαλο μια και το …μέλι του δημοσίου χρήματος είναι πιο γλυκό από αυτό του μεροκάματου.  Αρκεί να θυμώσουμε τα μικρά ή μεγάλα οικονομοδιαχειριστικά σκάνδαλα  που έχουν δει κατά καιρούς τη δημοσιότητα σε πλούσιους Συλλόγους όπως είναι αυτοί του Κορωπίου, της Αγίας Παρασκευής (μπήκε λουκέτο), του Αμαρουσίου η της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου.  κ.λ.π.  Και αυτές είναι μόνο κάποιες από τις λίγες περιπτώσεις που έγιναν  γνωστές ενώ ακόμα λιγότερες οι περιπτώσεις που τελεσιδικούν.  Φυσικά ο κυνηγετικός τύπος, για ευνόητους λόγους αποσιωπά αυτά τα προβλήματα, όπως π.χ.  αυτό της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου μια και προσδοκά τα διαφημιστικά έσοδα και τις συνδρομές  των αιώνιων κυνηγοσυνδικαλιστων.

-Οι περισσότεροι μακροχέρηδες λοιπόν είναι δύσκολο να εντοπιστούν ενώ σπάνια καταδικάζονται τελεσίδικα. Όπως έγινε π.χ με την περίπτωση παράγοντα του Κ. Σ. Κορωπίου στον οποίο επεβλήθη πενταετής φυλάκιση. Αυτή η περίπτωση όμως είναι η εξαίρεση.

Το κουκούλωμα είναι η συνηθέστερη κατάληξη εκτός και αν υπάρχει αποφασισμένη ΄΄αντιπολήτευση΄΄,  όπως συνέβη με την περίπτωση του Κυνηγετικού Συλλόγου Κρεστένων, που ανακάλυψε και κατήγγειλε την διαφορά  του αριθμού ανάμεσα στις πληρωμένες και τις εκδοθείσες άδειες.  Μάλιστα σε αυτή την περίπτωση υπάρχουν υπόνοιες και για κουκούλωμα άνωθεν …

Ανάλογες υπόνοιες, για κουκούλωμα, υπάρχουν και για την περίπτωση Συλλόγου της Κεντρικής Μακεδονίας  όπου η υπάλληλος για αρκετά χρόνια έβαζε χέρι στο ταμείο το όποιο διαχειριζόταν ως γραμματέας  και σχεδόν εν λευκώ. Ανάλογη περίπτωση, με …μακρυχέρα γραμματέα, υπήρξε στο παρελθόν σε μεγάλο Σύλλογο των Αθηνών.  Και στις δυο περιπτώσεις το πρόβλημα λύθηκε με απόλυση και στα σιωπηλά.

-Μήπως λοιπόν ο τρόπος που εισπράττονται τα τέλη των κυνηγετικών αδειών είναι …σουρωτήρι; Άραγε υπάρχει διασταύρωση στοιχείων ανάμεσα στις πληρωμένες και στις πραγματικά εκδοθείσες άδειες; Οι περιπέτειες στις οποίες μπορεί να εμπλακούν οι  πολίτες κυνηγοί οι οποίοι καταβάλουν κανονικά τα τέλη αδείας και τα ασφάλιστρο τους, αλλά τελικά δεν έχουν αυτέ άδεια ούτε  ασφάλεια , είναι τελικά μια βάσιμη πιθανότητα. Μήπως λοιπόν θα πρέπει να αλλάξει τελείως το σύστημα έκδοσης των κυνηγετικών αδειών  που όπως φαίνεται είναι  επικίνδυνο; Μήπως λοιπόν πρέπει να υπάρξει διαχωρισμός ώστε οι Κυνηγετικοί Σύλλογοι πρέπει να εισπράττουν τις συνδρομές από τα μέλη τους και το δημόσιο τα τέλη από τις κυνηγετικές άδειες;  Λέμε μήπως έστω και αν ορισμένοι θα πεταχτούν μέχρι το ταβάνι με αυτά που διαβάζουν…

Δείτε: Ντοκουμέντο! Να τι συμβαίνει σε κάποιες Κυνηγετικές Οργανώσεις;

Δείτε: Σκάνδαλο σε Κυνηγετικό Σύλλογο με υπαιξέρεση πάνω από 10.000 ευρώ!


About the Author



Back to Top ↑
  • Video της εβδομάδας