κυνηγετικα-οπλα

Published on 30 Ιουλίου, 2015 | by Kynoclub

0

Ενθαρρύνετε τις γυναίκες να ασχοληθούν με τα αγωνίσματα της σκοποβολής. Τα καταφέρνουν περίφημα!

Είναι αλήθεια, πως τα τελευταία χρόνια έχει αυξηθεί το ενδιαφέρον για τη σκοποβολή στον γυναικείο πληθυσμό. Αυτό μαρτυρούν και πρόσφατες μεγάλες σκοπευτικές επιτυχίες των Ελληνίδων πρωταθλήτριων μας, αλλά και τα ποσοστά συμμετοχής τους στους αγώνες. Από την άλλη, η σκοποβολή εξακολουθεί να είναι ένα παρεξηγημένο άθλημα στα μάτια των γυναικών, κυρίως ανδροκρατούμενο και προορισμένο για τους άνδρες, ειδικά αν αναφερθούμε στη σκοποβολή IPSC. Βέβαια, είναι αρκετές οι γυναίκες που έχουν ανοίξει τον δρόμο στη σκοποβολή IPSC με επιδόσεις αξιοζήλευτες, δείχνοντας πως η σκοποβολή δεν είναι μόνο ένα αντρικό άθλημα. Υπάρχουν όμως πολλά περιθώρια ακόμη.

Ας δούμε μερικές συμβουλές που θα μπορέσουν να κάνουν το άθλημα της σκοποβολής ελκυστικό στα μάτια μια γυναίκας, είτε αυτή είναι η γυναίκα σας, ή η κόρη σας, ή απλά μια φίλη σας.

  1. Διώξτε τον φόβο της για τα όπλα. Φόβος που προέρχεται κυρίως απο συσσώρευση λανθασμένων αντιλήψεων στην κοινωνία μας. Η εξοικείωση με το όπλο στο σπίτι μέσω της ξηράς προπόνησης, αποτελεί μια καλή επιλογή.
  2. Μην την πιέσετε. Αφήστε την να αποφασίσει μόνη της να επισκεφθεί σκοπευτήριο μαζί σας.
  3. Επιλέξτε μια χαλαρή ημέρα να έρθει μαζί σας, χωρίς πολύ κόσμο στο σκοπευτήριο.
  4. Ξεκινήστε την απο τα τελείως βασικά. Μην ξεχνάτε ότι έχει μεγαλώσει τελείως διαφορετικά από ένα αγόρι και πιθανόν το όπλο να είναι τελείως νέο στοιχείο για αυτή.
  5. Να είστε φιλικοί μαζί της και να μην την αποπάρετε. Επιβαβεύστε την έντονα σε κάθε σωστή και επιτυχημένη βολή. Αν ένας νέος άνδρας σκοπευτής χρειάζεται μια φορά επιβράβευση, μια γυναίκα ως πιο συναισθηματική, την χρειάζεται ακόμη περισσότερο.
  6. Εκτελέστε όλες τις κινήσεις αργά. Μία σφαίρα την φορά.
  7. Ξεκινήστε με ένα όπλο χαμηλού διαμετρήματος, ώστε να μην έχει να αντιμετωπίσει αρχικά μεγάλη ανάκρουση.
  8. Μυήστε την στον σκοπευτικό εξοπλισμό. Είναι σίγουρο ότι θα τραβήξει το βλέμμα της.
  9. Μην είστε υπερβολικά αυστηροί σχετικά με την τεχνική στην αρχή. Πρώτος στόχος είναι να εξοικειωθεί.
  10. Γνωρίστε την με άλλες γυναίκες στο σκοπευτήριο. Αυτό θα αποτελέσει ίσως την καλύτερη κίνηση, ώστε να την κερδίσει και το περιβάλλον.
  11. Πηγή:  http://www.shooters.gr/


About the Author



Back to Top ↑
  • Video της εβδομάδας