επικαιροτητα

Published on 31 Ιουλίου, 2015 | by Kynoclub

0

Ο κλωβός φάντασμα και η αδιαφορία των κυνηγετικών οργανώσεων!

Κείμενο φωτο: N. Φωτακόπουλος

Εικόνα εγκατάλειψης και αδιαφορίας παρουσιάζει, ο πολυδιαφημισμένος κάποτε, κλωβός εξοικείωσης θηραμάτων που το 1998 στοίχησε στους Αθηναίους κυνηγούς αρκετά εκατομμύρια δραχμές. Ο κλωβός  ο οποίος βρίσκεται κοντά στο 90 χιλιόμετρο της Εθνικής οδού Αθηνών Λαμίας κοντά, στη Θήβα, κατασκευάστηκε με δαπάνες του 2ου και 3ου Κυνηγετικού Συλλόγου της Αθήνας ενώ η προσπάθεια υποστηρίχτηκε από τον Κ. Σ. Θηβών. Μάλιστα στα εγκαίνια δόθηκε μεγάλη έμφαση με …φανφάρες, παπάδες, κλαρίνα και γιορτές για να γιορταστεί το πρωτοποριακό κατασκευαστικό επίτευγμα.

klwvos1

Όμως παρά τα εκατομμύρια που ξοδεύτηκαν για την κατασκευή του ο κλωβός λειτούργησε ελάχιστα  για λόγους που γνωρίζουν οι διοικήσεις των προαναφερθέντων συλλόγων καθώς και η διοίκηση της Δ ΚΟΣΕ.

Επισκεφτήκαμε τον κλωβό πριν μερικές μέρες και φωτογραφήσαμε τον, στοιχειωμένο πια, σκελετό και τις σκουριασμένες λαμαρίνες. Όπως είναι εμφανές η εγκατάσταση έχει να χρησιμοποιηθεί κάποια  χρόνια ενώ η κλεμμένη καμπάνα από το γειτονικό εκκλησάκι καλό θα είναι να ενεργοποιήσει τους υπευθύνους πριν λεηλατηθεί και η περιουσία των κυνηγών.

klwvos2


About the Author



Back to Top ↑
  • Video της εβδομάδας