αυτοκινητα

Published on 1 Αυγούστου, 2015 | by Kynoclub

0

Βενζίνη στις εθνικές οδούς; Ευχαριστώ δεν θα πάρω…

Κείμενο -Φώτο: Ν. Φωτακόπουλος

Είναι πραγματικά εντυπωσιακή, και πιο σωστά προκλητική, η διαφορά της τιμής των καυσίμων ανάμεσα στα πρατήρια των κλειστών αυτοκινητοδρόμων και αυτών που βρίσκονται σε αστικές περιοχές η σε επαρχιακούς δρόμους. Η διαφορές αγγίζουν τα 20 λεπτά ανά λίτρο και σε ποσοστό ακόμη και 30% ανάμεσα στο  φτηνότερο στο ακριβότερο βενζινάδικο. Οι δυο φωτογραφίες είναι ενδεικτικές αυτών των διαφορών και φυσικά δεν δείχνουν το μεγαλύτερο άνοιγμα της ψαλίδας των τιμών. Το πρατήριο της AEGEAN βρίσκεται στο 270ο χιλιόμετρο της Εθνικής οδού Αθηνών προς Θεσσαλονίκη και η φωτογραφία με το σήμα της εταιρίας ΕΛΙΝ από το πρατήριο που βρίσκεται στην επαρχιακή οδό στα Πετρανά Κοζάνης. Σε αυτή την περίπτωση εντυπωσίαζε η διαφορά στο ΄΄γκάζι΄΄ που φτάνει στα 17,7 λεπτά ανά λίτρο! Όλα αυτά την Πέμπτη 30 Ιουλίου.

venzinadiko1

Φυσικά ανάλογες είναι οι διαφορές σε άλλες υπηρεσίες η προϊόντα για τους …διαβάτες που εκτός από καύσιμα θα θελήσουν να πιουν ένα καφέ ή να βάλουν μια μπουκιά στο στόμα τους.

Συμπέρασμα και συμβουλή. Πριν ξεκινήσετε για διακοπές, κυνήγι, ψάρεμα κ.λ.π Φουλάρετε το ρεζερβουάρ σας από τον βενζινά της γειτονιάς σας που τον ξέρετε και σας ξέρει.  Έτσι, έστω και έμμεσα, στέλνετε μήνυμα και απάντησή σε όσους πρατηριούχους ή εταιρείες (σας) αντιμετωπίζουν τους διερχόμενους οδηγούς ως …βαθύπλουτα κορόιδα.


About the Author



Back to Top ↑
  • Video της εβδομάδας