επικαιροτητα

Published on 1 Αυγούστου, 2015 | by Kynoclub

0

Κατάσχεση αλόγων και τσιχλοκοτσυφιών!

Στην κατάσχεση δύο γαϊδουριών ενός αλόγου και στην απελευθέρωση δεκάδων άγριων πουλιών προχώρησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Χίου σε συνεργασία με την Δασική Υπηρεσία του νησιού μετά την καταγγελία που κατέθεσε στις 29 Ιουλίου ο Φιλοζωικός Σύλλογος Χίου (Φ.Σ.Χ.), καθώς ο ιδιοκτήτης μιας μάντρας βασάνιζε όλα αυτά τα πλάσματα μέσα στον χώρο της επιχείρησης του στον περιφερειακό δρόμο του Κοφινά.

AlogaXiosKatasxesi (4)

Εκτεθειμένα στον ανελέητο ήλιο διαρκώς.

Παραθεριστές από την Ελλάδα και το εξωτερικό αλλά και Χιώτες έβλεπαν τα γαϊδούρια το άλογο και τις κατσίκες διαρκώς δεμένα κάτω από τον καυτό ήλιο, χωρίς νερό και χωρίς τη δυνατότητα πρόσβασης σε σκιά γι’ αυτό και ενημέρωσαν τον Φ.Σ.Χ. ώστε να παρέμβει.

Στις 30 Ιουλίου όπως εξήγησε στο www.zoosos.gr ο Βασίλης Αγιαννίδης πρόεδρος του Φ.Σ.Χ. – έγινε η κατάσχεση των τριών ιπποειδών και διαπιστώθηκε ότι μέσα στην μάντρα υπήρχε κλουβί με περίπου πενήντα άγρια πουλιά (κοτσύφια, τσίχλες, χοντρομύτες, φλώρια, σπίνους, καραβέλια, κ.ά.) η κατοχή των οποίων απαγορεύεται και τιμωρείται από το νόμο γι’ αυτό και διετάχθη από την Δασική Υπηρεσία Χίου η κατάσχεση και απελευθέρωση τους αλλά και ο σχηματισμός δικογραφίας εις βάρος του κτηνοτρόφου που κατά κατείχε.

AlogaXiosKatasxesi (1)

Χωρίς νερό, χωρίς σκιά όλη μέρα στον ήλιο.

Τα βασανισμένα ιπποειδή βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε προστατευμένο μέρος με άφθονή τροφή και νερό υπό την επίβλεψη ανθρώπου με γνώσεις και εμπειρία γύρω από τα ιπποειδή και ο Φ.Σ.Χ. επισημαίνει πως έχει και στο παρελθόν καταγγείλει για βασανισμό ζώων τον ίδιο κτηνοτρόφο, τον οποίο βαραίνουν κι άλλες κατασχέσεις, καταδικαστικές αποφάσεις, μηνύσεις και πρόστιμα, ενώ θα υπάρξει μέριμνα ώστε να βελτιωθούν οι συνθήκες διαβίωσης και των υπόλοιπων ζώων (κατσίκες) που ζουν στην μάντρα.

AlogaXiosKatasxesi (3)

Τον ίδιο κτηνοτρόφο βαραίνουν και άλλες καταγγελίες για κακοποίηση ζώων.

Ο Φ.Σ.Χ. ευχαριστεί θερμά την εισαγγελέα Πρωτοδικών Χίου Εμμανουέλα Κεσιατζή, τον αναπληρωτή προϊστάμενο της Διεύθυνσης Δασών Χίου κύριο Αποστόλη Φλιούκα και το Αστυνομικό Τμήμα Χίου για την άμεση κινητοποίηση και βοήθεια τους ώστε να απελευθερωθούν τα πουλιά και να σταματήσει η παθητική κακοποίηση των δύο γαϊδουριών και του αλόγου.

Πηγή: http://www.zoosos.gr/


About the Author



Back to Top ↑
  • Video της εβδομάδας