ειπαν

Published on 3 Αυγούστου, 2015 | by Kynoclub

0

Τάσος Δούσης : Έχω απέχθεια στο κυνήγι και τους κυνηγούς!

ΤΑΣΟΣ ΔΟΥΣΗΣ ( αντικυνηγός, δημοσιογράφος και εκδότης ταξιδιωτικών έντυπων)

Έγραψε μεταξύ άλλων σε επιστολή του προς την διαχειρίστρια του zoosos.gr απαντώντας σε σχόλιο που τον κατηγορούσε ότι προβάλει την παράνομη εξόντωση άγριων ζώων:

«Προς: Ελένη Ηλιοπούλου

Διαχειρίστρια του zoosos.gr, δημοσιογράφο

Αγαπητή κυρία Ηλιοπούλου,

Στο zoosos.gr, στο site που είσαστε διαχειρίστρια και δημοσιογράφος, γράψατε ένα καταγγελτικό άρθρο για εμένα με τίτλο «Ο Έλληνας εκδότης που προτρέπει στην παράνομη εξόντωση άγριων ζώων σε ξένες χώρες». Βρήκατε τις τρεις (3) γραμμές ενός editorial μέσα από χιλιάδες κείμενα και δράσεις μου για να με καταγγείλετε ως έναν άνθρωπο που προτρέπει στην παράνομη εξόντωση άγριων ζώων σε ξένες χώρες.

Φυσικά δεν ρωτήσατε τη γνώμη μου για να έχετε μια απάντηση, ούτε καν για να σχολιάσω το δημοσίευμά σας. Το δέχομαι, αν και έχω καταλάβει ότι τηρείτε τη δημοσιογραφική δεοντολογία σε άλλες καταστάσεις. Βρήκατε, λοιπόν, αυτές τις τρεις (3) γραμμές ενός editorial για να στοχοποιήσετε έναν άνθρωπο και να ακυρώσετε είκοσι πέντε (25) χρόνια δημοσιογραφικής δουλειάς, είκοσι πέντε (25) χρόνια μάχιμου ρεπορτάζ και δράσεων σε δεκάδες θέματα που έχουν να κάνουν με την οικολογία και με τη ζωοφιλία.

Κυρία Ηλιοπούλου, τι νομίζετε ότι πραγματικά ξέρετε για εμένα; Δώστε βάση λοιπόν…

  1. Υπήρξα αρνητής στράτευσης και έκανα τη θητεία μου στο Στρατό χωρίς ποτέ να πιάσω όπλο. Μισώ τα όπλα και τη βία που προκαλούν σε οποιοδήποτε είδος πολέμου, είτε ανάμεσα σε ανθρώπους είτε ανάμεσα σε ανθρώπους και ζώα.
  2. Έχω απέχθεια στο κυνήγι και τους κυνηγούς και κάνω μποϊκοτάζ από δεκαοκτώ (18) χρονών σε οποιαδήποτε επιχείρηση εστίασης σερβίρει κυνήγι. Επίσης, έχω γράψει δεκάδες άρθρα και σχόλια για τους λαθροκυνηγούς, το παράνομο ψαροντούφεκο, την προστασία της χλωρίδας και της πανίδας στη χώρα μας.
  3. Είμαι ο πρώτος δημοσιογράφος από την τηλεόραση του ΣΚΑΙ που έκανα το ρεπορτάζ για τις μονάχους – μονάχους στην Αλόννησο και το πάρκο προστασίας τους κόντρα στα συμφέροντα παραγόντων της περιοχής.
  4. Είμαι ο πρώτος δημοσιογράφος που παρουσίασα με δύο (2) επτάλεπτα θέματα τη δράση του Αρχιπέλαγος με έδρα την Ικαρία όταν η οργάνωση είχε μόλις ένα (1) σκάφος και δεν ήξερε σχεδόν κανείς.
  5. Είμαι από τους πρώτους δημοσιογράφους στον τότε ΣΚΑΙ που έκανα το ρεπορτάζ για τον Αρκτούρο ως οργάνωση για την προστασία των αρκούδων που μέχρι τότε έβρισκαν το θάνατο από τους κυνηγούς, αλλά και τον εξευτελισμό από τους πλανόδιους τσιγγάνους.

ΣΧΟΛΙΟ kynoclub.gr. Mήπως η διοίκηση και η νομική υπηρεσία της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος και των επτά Κυνηγετικών Ομοσπονδιών πρέπει να προσφύγουν άμεσα στην δικαιοσύνη; Είναι βαριά η κατηγόρια ότι οι αρκούδες βρίσκουν τον θάνατο από τους κυνηγούς….

ΔΕΙΤΕ: Τι απαντά ο Τ. Δούσης για την προτροπή εξόντωσης άγριων ζώων στο εξωτερικό

 


About the Author



Back to Top ↑
  • Video της εβδομάδας