εκπαιδευση

Published on 11 Αυγούστου, 2015 | by Kynoclub

0

Στάσου που πάς; Απαγορεύεται η εκπαίδευση σκύλων σε ελεύθερους κυνηγότοπους!!!

Κείμενο-φωτο Ν. Φωτακόπουλος

Όσο και αν μοιάζει απίστευτο είναι πραγματικότητα. Σύμφωνα (και) με την νέα ρυθμιστική απόφαση, που καθορίζει την κυνηγετική δραστηριότητα,  η βλακώδης παράγραφος 4,  του κεφαλαίου των  Γενικών Ρυθμίσεων που  απαγορεύει την εκπαίδευση κυνηγόσκυλων σε ελεύθερους κυνηγότοπους –κατά την κυνηγετική περίοδο- παραμένει!

Ναι όσο και αν φαίνεται παράξενο, απαγορεύεται η εκπαίδευση κυνηγόσκυλων εκτός Ζωνών Εκπαίδευσης Σκύλων όχι μόνο την κλειστή αλλά  και την ανοικτή κυνηγετική περίοδο. Με λίγα λόγια αν εκπαιδεύεις  τον σκύλο σου έχοντας μαζί σου όπλο σε τυχόν έλεγχο δεν έχεις κανένα πρόβλημα.  Απλά καμώνεσαι ότι κυνηγάς.

-Αν όμως δεν έχεις μαζί σου ντουφέκι την …έβαψες!  Και όταν λέμε μαζί σου πρέπει να είναι στον ώμο η στα χέρια σου και όχι στο αυτοκίνητο.

Το ΄΄όργανο΄΄ εφαρμόζοντας το γράμμα και την …βλακεία του νομοθέτη  θα σε στείλει στο εδώλιο γιατί αυτό επιβάλει το καθήκον του.

Και μην νομίζετε ότι κάτι τέτοιο ανήκει στην σφαίρα της φαντασίας… Ρωτήστε και τον γνωστό κυνοτρόφο εκπαιδευτή Παναγιώτη Νικολόπουλο που είναι ένα από όσους καταδικάστηκαν  επειδή εκπαίδευαν  τους σκύλους τους. Η ‘’παρανομία΄΄  του διεπράχθη εντός κυνηγετικής περιόδου, Φλεβάρη μήνα, κάπου στην Θεσσαλονίκη, και σε ελεύθερο κυνηγότοπο.

Ο  …άτεγκτος Ομοσπονδιακός θηροφύλακας του υπέβαλε μήνυση επειδή δεν είχε μαζί του όπλο. Άρα δεν κυνηγούσε… Άρα εκπαίδευε παράνομα!!!

-Ας χαιρόμαστε λοιπόν τους εκπροσώπους μας που έδωσαν την μάχη για να μην κοπεί το τρυγόνι τον Γενάρη και τον Φλεβάρη.

-Ας χαιρόμαστε λοιπόν τους εκπροσώπους που  αδιαφόρησαν ή δεν θέλησαν να ζητήσουν την κατάργηση αυτής της παράλογης απαγόρευσης. ..

Έτσι λοιπόν χιλιάδες κυνηγοί που βγάζουν τα σκυλιά τους  σε ελεύθερα κυνηγοτόπια και μάλιστα  εντός κυνηγετικής περιόδου θα είναι όμηροι και αιχμάλωτοι στην εκδικητικότητα οποιουδήποτε θα καλέσει την θηροφυλακή ή το δασαρχείο να μηνύσουν τον παρείσακτο… Και πιστέψτε το αυτό είναι μια πραγματικότητα.

Και εις άλλα με υγεία …

paragrafos

  1. Η εκγύμναση των κυνηγετικών σκύλων επιτρέπεται αποκλειστικά και μόνο στους περιορισμένους χώρους εκγύμνασης που καθορίζονται από τις δασικές αρχές και απαγορεύεται οπουδήποτε αλλού


About the Author



Back to Top ↑
  • Video της εβδομάδας