θεματα

Published on 13 Αυγούστου, 2015 | by Kynoclub

0

Πάμφθηνη ασφάλιση (και) στους Ανεξάρτητους Κυνηγετικούς Συλλόγους!

Κείμενο-Φώτο: Ν. Φωτακόπουλος

Όσο και αν ακούγεται περίεργο είναι μια αλήθεια. Η υποχρεωτική ασφάλιση των κυνηγών είναι μια θετική υποχρέωση και   παράλληλα το πιο σημαντικό όπλο για το  …μάντρωμα, με το έτσι θέλω, των κυνηγών στους κυνηγετικούς συλλόγους και κατ επέκταση στις σχεδόν …ιδιόκτητες Ομοσπονδίες και Συνομοσπονδία.

Ας δούμε όμως το θέμα από την αρχή.

Πριν από πολλά χρόνια λοιπόν καθιερώθηκε νομοθετικά η υποχρεωτική ασφάλιση των κυνηγών για κυνηγετικά ατυχήματα ως προϋπόθεση για την έκδοση της κυνηγετικής τους άδειας.  Δεν ήταν κάτι κακό. Αντίθετα ήταν μια πολύ θετική ενέργεια, ειδικότερα όταν σε κάθε κυνηγετική περίοδο  έχουμε 5 με 10 δέκα κυνηγούς  που πέφτουν νεκροί από τα βόλια των συναδέλφων τους, ενώ δεκάδες ακόμα σκαγιώνονται ή γκρεμοτσακίζονται για να πιάσουν μια πέρδικα….

Θετική λοιπόν η υποχρεωτική , με νόμο, ασφάλιση των κυνηγών  αν και σε κάποιες  περιπτώσεις οι ασφαλιστικές εταιρείες έχουν αποδειχτεί αναξιόπιστες η ακόμα και …κυνικές. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση ασφαλιστικής εταιρείας που για να δώσει την αποζημίωση στην χήρα νεκρού κυνηγού, πριν μερικά χρόνια,  έστησε ολόκληρη παράσταση με τηλεοπτικές κάμερες και  site  για να αυτοδιαφημιστεί  ότι …αποζημιώνει και πληρώνει . Δυστυχώς σε αυτή την απαράδεκτη από κάθε άποψη εκμετάλλευση της ανθρώπινης δυστυχίας  η συγκεκριμένη ασφαλιστική εταιρεία είχε την συμπαράσταση  της τότε διοίκηση ς του Κυνηγετικού Συλλόγου Τρικάλων. Μετά την ανάδειξη του θέματος από τον υπογράφοντα το κατάπτυστο βίντεο αφαιρέθηκε από το YouTube.

Η υποχρεωτική ασφάλιση λοιπόν οδήγησε τους  Συλλόγους στην σύναψη ομαδικών συμβολαίων  ώστε να παρέχουν φτηνά ασφάλιστρα για τα μέλη  τους. Αντίθετα ένας μεμονωμένος κυνηγός  είναι υποχρεωμένος  να πληρώσει υπέρογκα ποσά για να κάνει ατομικό ασφαλιστήριο. Έτσι βολεύτηκαν όλοι. Οι Σύλλογοι και οι Ομοσπονδίες επειδή ΄΄μάντρωναν΄΄ τους κυνηγούς με αυτό τον τρόπο οι οποίοι με την σειρά τους με ένα μικρό αντίτιμο έβγαζαν την υποχρέωση τους απέναντι στην νομοθεσία.

Τα ασφαλιστήρια όμως χρησιμοποιήθηκαν και ως ένα αξεπέραστο  ανάχωμα διαρροών  των κυνηγών  προς τα δασαρχεία και όταν ένα  από τα κόλπα του μαντρώματος τους. Τα ήξερα όλα αυτά όλα για να πω την αλήθεια  δεν έδινα  μεγάλη σημασία. Δεν είχα καταλάβει την πραγματική διάσταση και όλες τις πτυχές αυτή της …πονηριάς.  Γιατί μόνο ως πονηριά μπορεί να  την χαρακτηρίσει κανείς. Δεν πείθομαι με τίποτα ότι η κυνηγετική ηγεσία κόπτετε για την ασφάλεια των κυνηγών. Αν υπήρχε πραγματικό ενδιαφέρον όλες οι διαφημιστικές καταχωρίσεις που δίνουν  η ΚΣΕ και η Δ ΚΟΣΕ σε ελεγχόμενα- μέσω διαφημίσεων, συνδρομών και …μισθών -κυνηγετικά  έντυπα  θα είχαν ως μόνο θέμα την ασφάλεια των κυνηγών και τα φωσφόριζέ γιλέκα.

-Αμ δε! Μόνο άχρηστες,  πολυδάπανες και συνεχώς επαναλαμβανόμενες αυτοδιαφημίσεις από εγκαίνια άχρηστων εκτροφείων  έχουμε δει. Ποτέ κάτι για την ασφάλεια των κυνηγών. Ας αφήσουμε, προς το παρόν, κατά μέρος τις μπίζνες που κάνουν εδώ και χρόνια ορισμένοι αιώνιοι κυνηγοσυνδικαλιστές με τις ασφάλειες των κυνηγών. Οικογενειακές επιχειρήσεις  που ασφαλίζουν κυνηγετικούς συλλόγους σε μια σχέση αλληλεξάρτησης μιας σχέσης δούναι και λαβείν. Σκεφτείτε ένα μικρό Σύλλογο που θέλει οικονομική ενίσχυση από την Ομοσπονδία για να πληρώσει το νοίκι του. Πόσο εξαρτημένος είναι άραγε;  Τι λέτε να μην παίζουν κάποιο ρόλο  οι ασφαλιστικές του επιλογές ή  η στάση του εκλέκτορα του στις εκλογές της Ομοσπονδίας  στην διοίκηση της οποίας  υπάρχει ασφαλιστής κυνηγετικών συλλόγων και κυνηγών; Μεγάλο θέμα και αυτό αλλά θα επανέλθουμε..

kinigoi

Όχι άλλη ανοχή σε εγκλωβισμούς.

-Τώρα λοιπόν που αποφάσισα να πάρω ..διαζύγιο από τους αιώνιους κυνηγοπατερες κατάλαβα την πονηριά  με τις ασφάλειες στην πραγματική της διάσταση. Όπως προαναφέρθηκε είναι πανάκριβη και δύσκολη η ατομική ασφάλιση… Τα βρήκα μπαστούνια… Έως ότου  μου άνοιξαν τα μάτια οι μυημένοι και όσοι  συνάδελφοι κυνηγοί ανεξαρτητοποιήθηκαν  πριν από μένα.

Οι ανεξάρτητοι Κυνηγετικοί Σύλλογοι λοιπόν , και όχι παρασύλλογοι, όπως τους χαρακτηρίζουν οι …τσανακογλύφτες παπαγάλοι των κυνηγετικών εντύπων έχουν συνάψει συμφωνίες με ανεξάρτητες  εταιρείες για ομαδικά ασφαλιστήρια και προσφέρουν στα μέλη τους πάμφθηνα (και) αυτή την παροχή. Με ελάχιστα, σχεδόν συμβολικά, ευρώ..

Και πιστέψτε το ότι αυτοί οι ανεξάρτητοι  Κυνηγετικοί Σύλλογοι είναι αρκετοί και σχεδόν σε όλη την Ελλάδα. Όμως για αυτό το μέγα θέμα θα τα πούμε σε άλλη ανάρτηση.

Έτσι λοιπόν βρέθηκα και εγώ να ασφαλίζομαι, ως κυνηγός,  μέσα από το ομαδικό ασφαλιστήριο του ΄΄Συλλόγου Φίλων Κυνηγών Έβρου΄΄  (τηλ. 6980513161).  Όπως έχουν κάνει πριν από εμένα κάποιες χιλιάδες άλλοι κυνηγοί.  Να η απάντηση λοιπόν στους χιλιάδες  φίλους και αναγνώστες που ψάχνουν την λύση στη υποχρεωτική ασφάλιση ώστε να μπορέσουν  να εκδώσουν την άδεια τους στο Δασαρχείο.  Ίσως να υπάρχουν και άλλες λύσεις που εγώ δεν τις γνωρίζω…

Εδώ θέλω να ξεκαθαρίσω την θέση μου, πριν βγουν διάφοροι παπαγάλοι των αιωνίων κυνηγοπατεράδων  και λένε τα δικά τους. –Δεν προτρέπω κανέναν να βγάλει άδεια στο δασαρχείο η σε Κυνηγετικό Σύλλογο συνεργαζόμενο ή ανεξάρτητο. Ο κάθε κυνηγός έχει την βούληση και την θέληση να κάνει αυτό που νομίζει ότι είναι σωστό. Και εγώ θεωρώ σωστό, έντιμο, ηθικό και κυρίως υποχρέωση μου να  απεγκλωβιστώ,  έστω και μετά από 40 χρόνια, από την καλοστημένη μέγγενη των αιωνίων  και αμφιλεγόμενων κυνηγοσυνδικαλιστών οι οποίοι ΔΕΝ μου επιτρέπουν να τους αλλάξω με την ψήφο μου.

Δείτε: Να γιατί φέτος θα βγάλω κυνηγετική άδεια στο Δασαρχείο…

Δείτε: ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ ΚΥΝΗΓΩΝ Ν.ΕΒΡΟΥ


About the Author



Back to Top ↑
  • Video της εβδομάδας