κυνικος

Published on 14 Αυγούστου, 2015 | by Kynoclub

0

Νικήτας Κυπρίδημος: Σε όλη την Ευρώπη μόνο στην Ελλάδα έχουμε ετήσια ρυθμιστική απόφαση κυνηγίου!

ΝΙΚΗΤΑΣ ΚΥΠΡΙΔΗΜΟΣ: (Δημοσιογράφος, Νομικός  και ιδρυτής του ιστορικού περιοδικού κυνήγι και Σκοποβολή΄΄)

Έγραψε παλαιότερα ,στο προσωπικό του  blog ΄΄oplognosia΄΄, σχολιάζοντας της ρυθμιστική απόφαση του 2010. Την αναδημοσιεύουμε εδώ  μια και είναι πάντα επίκαιρη.

΄΄Κάθε υπουργική απόφαση αρχίζει με την φράση “έχοντας υπόψιν….” που είναι η νομική βάση για την απόφαση του υπουργού. Η φετινή ρυθμιστική έχει ΕΙΚΟΣΙΔΥΟ παραγράφους στα υπ όψιν θέματα που αρχίζουν από νόμους και πάνε μέχρι τις γνωμοδοτήσεις σωματείων και πολιτικών κομμάτων (Οικολόγοι Πράσινοι). Αυτή η ευρωπαϊκά μοναδική διαδικασία είναι άμεση απόρροια αποφάσεων του ΣτΕ που έκρινε ότι βάσει των Ευρωπαϊκών διατάξεων και της ελληνικής νομοθεσίας πρέπει να εκδίδεται ετήσια ρυθμιστική. Σε αντίθεση, χώρες όπως η Αγγλία, έχουν θηρευτικό νόμο που ψηφίστηκε μια φορά, είναι καθόλα σύννομος με τα ευρωπαϊκά και χωράει ΟΛΟΣ σε δύο σελίδες σημειωματαρίου διαστάσεων 5Χ7 εκατοστών. Τώρα ποιοι είναι πιο νόμιμοι σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα, εμείς ή οι Άγγλοι, Πολωνοί, Αυστριακοί, Γάλλοι, Ολλανδοί, Ισπανοί, Ιταλοί και άλλοι που δεν έχουν ετήσια ρυθμιστική; Κάποια μέρα θα γίνει η δίκη στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο και θα μάθουμε, αλλά κάτι μας λέει ότι ο ένας Έλληνας δικαστής εκεί μάλλον δεν θα πείσει όλους τους υπόλοιπους ότι η μόνη νόμιμοι στην Ευρώπη είμαστε εμείς. Άντε και καλά κυνήγια!΄΄

ΣΧΟΛΙΟ kynoclub.gr:  Ας το επαναλάβουμε! Η   ελληνική εφεύρεση της ετήσιας ρυθμιστικής απόφασης εξυπηρετεί πολύ κόσμο. Και πρώτα από όλα τους  αιώνιους κυνηγοπατέρες που δοξάζονται  δίνοντας σκληρές επιτυχημένες μάχες (!) επιβεβαιώνοντας  την …αποτελεσματικότητά τους και τον μονόδρομο της στήριξης τους . Μετά εξυπηρετεί τους πολιτικούς που βρίσκουν την ευκαιρία να αντλήσουν εκλογική  πελατεία και τέλος εξυπηρετεί όλους τους …αντί όπως Αγγελέτο, Τρεμόπουλο, Πράσινους, Ορνιθολογική ς κ.λ.π. που  με την σειρά τους περιμένουν μερτικά σε πολιτικές υποθήκες, σε αγωνιστικότητα, σε δόξα,  και σε παρακαταθήκες κάθε είδους. Και του χρόνου πάλι εδώ, στο ίδιο έργο θεατές, να λέμε τα ίδια..


About the Author



Back to Top ↑
  • Video της εβδομάδας