επικαιροτητα

Published on 4 Σεπτεμβρίου, 2015 | by Kynoclub

0

Ιερέας σκοπευτής, πρόεδρος ομάδας και με δική του σελίδα στο Facebook!

Εδώ και λίγα χρόνια, έχει δημιουργήσει την ποδοσφαιρική ομάδα του χωριού του και προεδρεύει αυτής. Έχει δημιουργήσει ένα internet cafe για τους νέους του χωριού του και εκδίδει μία τοπική εφημερίδα με τα νέα που αφορούν στον τόπο του.

Είναι ο άνθρωπος που πριν από περίπου δύο χρόνια, έφτιαξε το σκοπευτήριο του χωριού του, έτσι ώστε να αποφευχθούν οι άσκοποι πυροβολισμοί. Σήμερα, τον «συναντάμε» στο διαδίκτυο και μάλιστα αποτελεί έναν από τους καθημερινούς χρήστες του… facebook. Ο λόγος για τον πατέρα Αντρέα Κεφαλογιάννη, τον ιερέα του χωριού Ανώγεια Ρεθύμνου.

Ο πατέρας Αντρέας Κεφαλογιάννης, είναι ο πρόεδρος της ομάδας «Αετός Ανωγείων», η οποία συμμετέχει στο τοπικό πρωτάθλημα. Ωστόσο, όμως, δεν περιορίζεται μόνο στις αθλητικές δραστηριότητες, αλλά πολύ περισσότερο σε εκδηλώσεις κοινωνικού χαρακτήρα. Είναι μια προσπάθεια αποκλειστικής ευθύνης του εν λόγω ιερέα, η οποία, όχι μόνο βρήκε ανταπόκριση από τους συγχωριανούς του, αλλά κι από την ευρύτερη κοινωνία. Με σύνθημα «όχι στη βία, ναι στον αθλητισμό γιατί είναι υγεία», στην ομάδα αυτή του χωριού, ο παπάς των Ανωγείων, έχει δώσει την εικόνα της οικογένειας και της συνεργασίας για το καλό του τόπου. Πόσο μάλλον, όταν αυτή η ομάδα, που αποτελείται από ανθρώπους που κατοικούν λίγα μέτρα από την κορυφή του Ψηλορείτη, έχει κάνει κινήσεις φιλανθρωπικού χαρακτήρα ύψιστης σημασίας. Το μήνυμα του ιερέα για την ύπαρξη της ομάδας είναι ένα: «Ομάδα, οικογένεια, αθλητισμός, υγεία, αγάπη». Με αυτά τα στοιχεία, ο παπάς Αντρέας Κεφαλογιάννης, κατάφερε και ανάπλασε το γήπεδο, που κάποτε ήταν από χώμα, σε ένα καταπράσινο χλοοτάπητα με προβολείς για τη νύχτα, οδηγώντας μεγάλους, αλλά κυρίως μικρά παιδιά, στο ταρτάν, παίζοντας ποδόσφαιρο.

Την ίδια ώρα, το internet cafe, καθημερινά φιλοξενεί δεκάδες παιδιά, τα οποία σερφάρουν στο διαδίκτυο, παίρνοντας τις πληροφορίες που θέλουν. Είναι μία κίνηση πάλι του ίδιου του ιερέα, η οποία έχει ως στόχο, την εκπαίδευση των νέων, δίνοντάς τους λύσεις στην άντληση πληροφοριών και συλλογής τους, όσον αφορά στα ενδιαφέροντά τους. Πολλές φορές μάλιστα, ο ιερέας των Ανωγείων, αποτελεί και το δάσκαλο, όχι μόνο του μαθήματος του λόγου του Θεού, αλλά και του internet. Η κίνηση αυτή έχει ως αποτέλεσμα, καθημερινά το internet cafe του χωριού, να πλημμυρίζει από παιδιά, τα οποία «παίζουν στα δάχτυλα» το διαδίκτυο και τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

Είναι ένα άλλο πρόσωπο της εκκλησίας, μία άλλη εικόνα «εκπροσώπου» του Θεού, αφού μετά τα τελευταία γεγονότα με τη Μονή Βατοπεδίου, οι ιερείς αλλά και η κοινωνία της χώρας μας, έχουν σκανδαλιστεί. Ο 42χρονος πατέρας Αντρέας Κεφαλογιάννης, είναι πατέρας 4 παιδιών, πριν λίγες ώρες μάλιστα, βάφτισε το τέταρτο παιδί του, ενώ πριν λίγο καιρό, χόρεψε με τους συγχωριανούς του, στο γάμο του μεγάλου του γιου. Τα νέα των Ανωγείων είναι καθημερινά πάρα πολλά. Οι δραστηριότητες αυτές, οι ανακοινώσεις, οι ειδήσεις μικρών και μεγάλων, μαθαίνονται όχι «από αφτί σε αφτί», αλλά μέσω της δικής του εφημερίδας, που «έχτισε» με συγχωριανούς του και αποτελεί τη «φωνή» των Ανωγειανών. Μέσα από τις σελίδες της εφημερίδας αυτής, αντλούνται ειδήσεις και πληροφορίες, που ενδεχομένως δύσκολα να έβρισκε κανείς σε μία από τις μεγαλύτερες πανελλαδικές εφημερίδες. Ίσως να περιέχονται και ρεπορτάζ, τα οποία σπανίζουν σήμερα από τις πολιτικοκοινωνικές στήλες…

Το κήρυγμα του λόγου του Θεού, για τον παπά Αντρέα, δεν έχει παύση μετά το τέλος της λειτουργίας. Δεν περιορίζεται μόνο στο χώρο της εκκλησίας, αλλά εφαρμόζεται με όλους τους τρόπους και με όλα τα μέσα… Πληκτρολογώντας «Papa Andreas Kefalogiannis» στην ιστοσελίδα του facebook, εμφανίζεται ο χρήστης στον οποίο αναφερθήκαμε λίγο πιο πάνω. Με μια πολύ ξεχωριστή κουβέντα του, ο παπάς Ανδρέας, καλωσορίζει τον επισκέπτη του, που του ζητά να γίνουν φίλοι και αναπτύσσεται μία άλλη, διαφορετική συζήτηση, που σίγουρα αξίζει πολλά. Ο ιερέας, «φωνή των Ανωγειανών», αριθμεί έως τώρα περισσότερα από 500 άτομα απ’ όλη την Ελλάδα στο προσωπικό του προφίλ. Νέοι που τον συνάντησαν στο χώρο του facebook, θέλησαν να συζητήσουν μαζί του διάφορα θέματα και να γίνουν φίλοι του.

Στην ιστοσελίδα του facebook, αναζητήσαμε κι άλλους ιερείς, αλλά δεν εντοπίσαμε κάποιον! Ελπίζουμε η κίνηση αυτή του πατέρα Ανδρέα Κεφαλογιάννη, να αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση και για άλλους ιερείς. Οι νέοι της χώρας μας, έχουν ανάγκη το διάλογο με ιερείς όπως ο απλός αυτός παπάς του ορεινού χωριού των Ανωγείων και όχι από ειδήσεις με σκάνδαλα από ιερείς, που είτε καταπάτησαν εκτάσεις γης, είτε «έφαγαν» εκατομμύρια ευρώ, την ώρα που όλη η κοινωνία… ταλαιπωρείται από τη νέα… μάστιγα που λέγεται… πείνα!

Πηγή: http://www.zougla.gr/


About the Author



Back to Top ↑
  • Video της εβδομάδας