αυτοκινητα

Published on 7 Σεπτεμβρίου, 2015 | by Kynoclub

0

455 ίπποι για το Toyota Hilux!

Πιο συγκεκριμένα τον Ιούλιο η Toyota πούλησε το εκατομμυριοστό της Hilux σε έναν επιχειρηματία από την Πρετόρια, ο οποίος αγόρασε ένα μονοκάμπινο 3λιτρο diesel Hilux.

Έτσι λοιπόν και για να γιορτάσουν το συμβάν, οι μηχανικοί έπιασαν δουλειά και κατασκεύασαν ένα πανίσχυρο Hilux, προηγούμενης γενιάς βέβαια, εφοδιάζοντας το με έναν κινητήρα 5 λίτρων. Αυτός προέρχεται από το Lexus IS F, επιπλέον «γαργαλημένος» με την συνολική ισχύ να φτάνει τους 455 ίππους.

Οι προδιαγραφές του συγκεκριμένου κινητήρα είναι σχεδόν παραπλήσιες με τις αγωνιστικές του Hilux που τρέχει στο ράλλυ Dakar. Πιο συγκεκριμένα, έχει ενσωματωθεί μια εισαγωγή αέρα προδιαγραφών Dakar, πρόγραμμα της Pectel Cosworth, ενώ το σύστημα εξαγωγής είναι όλο αλλαγμένο από την πολλαπλή εξαγωγής έως και το τελικό. Η μετάδοση της κίνησης γίνεται από το κλασσικό κιβώτιο που διαθέτουν τα diesel Hilux, αλλά με την ειδοποιό διαφορά ότι έχει τοποθετηθεί ένας δι-δισκος συμπλέκτης της AP Racing.

Για την περίσταση, το μοναδικό αυτό Hilux έχει τροποποιημένα τα εμπρός και πίσω διαφορικά, διατηρώντας τη κλασσική 4κινηση του, αλλά έχουν τοποθετηθεί μεγαλύτερα φρένα, καθώς και μια πιο σπορ καταβολών ανάρτηση, η οποία χαμηλώνει το αμάξωμα κατά 50 χλστ.

Πηγή: autotriti.gr


About the Author



Back to Top ↑
  • Video της εβδομάδας