Ποσότητες παράνομων ισχυρών δηλητήριων και φυτοφαρμάκων, αλλά και κυνηγετικά όπλα χωρίς άδεια, εντοπίστηκαν σήμερα σε μάντρες βοσκών στην Ρόδο με αποτέλεσμα να συλληφθεί ένα άτομο και αναζητείται άλλο ένα!

Η «επιχείρηση» πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι στην ευρύτερη περιοχή του Αρχαγγέλου και σε αυτήν συμμετείχαν προσωπικό του Τελωνείου της Ρόδου, του Λιμενικού, της Θηροφυλακής, του Κυνηγετικού Συλλόγου Ρόδου, αλλά και αστυνομικοί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, παρουσία δικαστικού λειτουργού, διενεργήθηκε «έφοδος» σε δύο μάντρες που βρίσκονταν σε δασική περιοχή του Αρχαγγέλου, αλλά και σε μία αποθήκη στην περιοχή του Αίθωνα στα οποία εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν ποσότητες του απαγορευμένου φυτοφαρμάκου με την ονομασία «Λανέιτ», ποσότητα στρυχνίνης αλλά και άλλα δηλητήρια.

Επίσης βρέθηκαν δύο κυνηγετικά όπλα (ένα δίκανο και ένα αεροβόλο) τα οποία δεν έφεραν τα νόμιμα έγγραφα καθώς και ένα κεφάλι και δέρμα ελαφιού τα οποία έφεραν τρύπες από σκάγια πυροβόλου όπλου.

Όλα τα αντικείμενα κατασχέθηκαν και εξετάζονται και ειδικότερα τα δηλητήρια και τα φυτοφάρμακα ως προς την προέλευση και την εισαγωγή τους στην χώρα μας, καθώς αναφέρουν ότι έχουν φτιαχτεί στην Τουρκία, ενώ το κεφάλι του ελαφιού θα εξεταστεί από τους αρμοδίους προκειμένου να εξακριβωθεί αν έχει θανατωθεί πριν από πέντε χρόνια ή μετέπειτα.

Βάση των ίδιων πληροφοριών, στα χέρια των διωκτικών αρχών βρίσκεται ένας βοσκός – κτηνοτρόφος της περιοχής, ο Χ.Α. 56 ετών, ενώ στην υπόθεση εμπλέκεται και ένας δεύτερος, ο Π.Ν. 68 ετών ο οποίος δεν συνελήφθη και αναζητείται από τις αρμόδιες αρχές.

Σε βάρος και των δύο εμπλεκομένων σχηματίστηκε δικογραφία από το Τελωνείο της Ρόδου με την οποία η υπόθεση θα παραπεμφθεί στην δικαιοσύνη.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι ποσότητες που εντοπίστηκαν στις μάντρες αρκούν για να κατασκευαστούν δεκάδες φόλες για ζώα της περιοχής μας, ενώ φυτοφάρμακα όπως το «Λανέιτ» που βρέθηκε και κατασχέθηκε, έχει απαγορευτεί η κυκλοφορία του από το 2009.

Σε κάθε περίπτωση, οι συναρμόδιες υπηρεσίες πρόκειται να εντατικοποιήσουν τους ελέγχους τους σε όλο το νησί για αυτό και θα πραγματοποιήσουν και άλλες «επιχειρήσεις» όπως η σημερινή.