αυτοκινητα

Published on 8 Οκτωβρίου, 2015 | by Kynoclub

0

Γιατί οι τζιχαντιστές οδηγούν Toyota Ηilux;

Τα ημιφορτηγά της εταιρείας, και ιδίως τα Toyota Hilux και Toyota Land Cruisers, αποτελούν τα μοναδικά σχεδόν οχήματα που χρησιμοποιούν οι τζιχαντιστές στα προπαγανδιστικά τους βίντεο στη Συρία και τη Λιβύη.

Ο Mark Wallace, επικεφαλής του Counter Extremism Project, δήλωσε στο ABC NEWS ότι πια τα συγκεκριμένα οχήματα της TOYOTA έχουν μετατραπεί σε μέρος του «σήματος κατατεθέν» της οργάνωσης. Η Ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία από την πλευρά της υποστηρίζει ότι δεν γνωρίζει πώς το Ισλαμικό Κράτος προμηθεύτηκε τα οχήματα. Ο εκπρόσωπος της εταιρείας δήλωσε στο CNN ότι είναι αδύνατο για οποιονδήποτε κατασκευαστή αυτοκινήτων να ελέγξει που καταλήγουν τα οχήματα, μετά την απόκτησή τους από τον πρώτο αγοραστή.

«Η TOYOTA έχει αυστηρή πολιτική να μην πουλά αυτοκίνητα σε αγοραστές που ενδεχομένως θα μπορούσαν να τα χρησιμοποιήσουν για παραστρατιωτικές ή εξτρεμιστικές ενέργειες, και έχουμε τη σχετική τεχνογνωσία ώστε να βοηθήσουμε να αποτραπεί το ενδεχόμενο προϊόντα κατασκευασμένα από εμάς να παραδοθούν προς παράνομη παραστρατιωτική χρήση». Το αγαπημένο μοντέλο για τους τρομοκράτες του ISIS φαίνεται να είναι το Hilux, στο οποίο έχουν τοποθετήσει στην καρότσα βαρέα όπλα.  «Δυστυχώς, η Toyota Land Cruiser και το Hilux έχουν γίνει  σχεδόν μέρος του ISIS,» δήλωσε ο Mark Wallace, πρώην πρεσβευτής των ΗΠΑ στα Ηνωμένα Έθνη και διευθύνων σύμβουλος οργάνωσης που ειδικεύεται στον εντοπισμό των καναλιών χρηματοδότησης της τρομοκρατίας .

Ο Ιρακινός πρέσβης στις ΗΠΑ δήλωσε στο ABC ότι η κυβέρνηση θεωρεί πως το Ισλαμικό Κράτος απέκτησε εκατοντάδες εντελώς καινούρια TOYOTA τα τελευταία χρόνια. «Ρωτάμε τις γειτονικές μας χώρες, από πού προέρχονται αυτά τα αυτοκίνητα;», ανέφερε. Στα βίντεο του ISIS εμφανίζονται ακόμα αυτοκίνητα από άλλες εταιρείες, πάντα της ανατολικής Ασίας, όπως η Mitsubishi, η Hyundai και η Isuzu.

Πηγή: www.newsweek.com &  autoweek.com…

Πηγή: http://www.mixanitouxronou.gr


About the Author



Back to Top ↑
  • Video της εβδομάδας