μπεκατσα

Published on 8 Οκτωβρίου, 2015 | by Kynoclub

0

Καρδίτσα. Θηρεύτηκε η πρώτη μπεκάτσα!

Κυνηγετικός Σύλλογος Καρδίτσας

karditsaΘηρεύτηκε το πρωί της Τρίτης 6-10-2015 η πρώτη μπεκάτσα στη περιοχή μας. Ο φετινός τυχερός, από παρέα δύο κυνηγών, είναι ο κ. Γιαννάκος Κωνσταντίνος, μέλος του Κυνηγετικού Συλλόγου Καρδίτσας και φανατικός μπεκατσοκυνηγός. Την κάρπωση επιβεβαίωσαν με μαρτυρίες και αναφορές τους οι Ομοσπονδιακοί μας Θηροφύλακες.
Η θήρευση της πρώτης μπεκάτσας, που σηματοδοτεί την έναρξη της αποδημίας της βασίλισσας του δάσους και τον ερχομό του χειμώνα, πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια κυνηγίου με σκύλους φέρμας στα ορεινά του νομού μας, πάνω στα ελατοδάση της Φυλακτής. Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με τις καιρικές συνθήκες (βροχοπτώσεις που προετοίμασαν κατάλληλα το έδαφος) και τις αναφορές κυνηγών μας για πρώτες συναντήσεις με μπεκάτσες, τσίχλες και φάσες στο τελευταίο χρονικό διάστημα, είναι στοιχεία ιδιαίτερα ενθαρρυντικά για μια πλούσια, σε πληθυσμούς αποδημητικών θηραμάτων, κυνηγετική χρονιά.
Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Καρδίτσας θα βραβεύσει τον συνάδελφο κυνηγό Γιαννάκο Κωνσταντίνο, με μια τοπική άδεια θήρας για την επόμενη κυνηγετική περίοδο 2016 -2017, μετά την λήψη της σχετικής απόφασης του Δ.Σ. για το θέμα.
Υπενθυμίζουμε σε όλους τους κυνηγούς, ότι, με βάση την ισχύουσα ετήσια ρυθμιστική περί θήρας και την ηθική του κυνηγίου , ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΤΟ ΚΑΡΤΕΡΙ ΤΗΣ ΜΠΕΚΑΤΣΑΣ και το πρωί και το βράδυ και επισημαίνουμε ότι οι έλεγχοι, για την προστασία του είδους, και φέτος θα είναι ιδιαίτερα αυστηροί και εντατικοί.

 


About the Author



Back to Top ↑
  • Video της εβδομάδας