αγωνες

Published on 24 Οκτωβρίου, 2015 | by Kynoclub

0

Ηπειρωτικές φυλές αντιμέτωπες με τον…βάλτο σε αγώνες ορτυκιών!

επιμέλεια φωτο: kynoclub.gr

kritis

Ο κριτής των Αγώνων κ. Νίκος Φωτακόπουλος

Mε την συμμετοχή μιας …ντουζίνας  Κούρτσχααρ και Επανιέλ Μπρετόν ολοκληρώθηκε το πρώτο μέρος των  διήμερων αγώνων  που διοργανώνει ο Όμιλος Κούρτσχααρ Ελλάδος στην Αχαΐα για ηπειρωτικές φυλές. Οι Αγώνες, με θήραμα το άγριο ορτύκι και απονομή CACT, περιλαμβάνονται στο αγωνιστικό πρόγραμμα του ΟΚΕ  που δίνει το παράδειγμα επιτρέποντας την συμμετοχή σε σκύλους όλων των ηπειρωτικών φυλών φέρμας.

Οι συνθήκες των αγώνων ήταν ιδιαίτερα δύσκολες μια και έγιναν σε τερέν  που ήταν περισσότερο κατάλληλα για κυνήγι υδροβίων παρά για κυνήγι ορτυκιού. Οι καταστροφικές καταρρακτώδεις βροχές  που έπληξαν την περιοχή της Αχαΐας όπου έγιναν οι Αγώνες, μετέτρεψαν τα την περιοχή σε βάλτο κάτι που σε συνδυασμό με τους δυνατούς ανέμους δυσκόλεψε στον μέγιστε βαθμό τις προσπάθειες κυναγωγών και σκύλων.

epaniel

Οι συμμετοχές θα μπορούσε να ήταν πολύ περισσότερες αν δεν υπήρχε το μέγα πρόβλημα με τις κομμένες ουρές. Όπως είναι γνωστό δεν επιτρέπεται, με βάση της νομοθεσία, η συμμετοχή σκύλων, σε αγώνες και εκθέσεις, που δεν έχουν ολόκληρη ουρά.

Ο απολογισμός της πρώτης μέρας δεν είχε κάποιο σκύλο στην κατάταξη μια και τις  λίγες ευκαιρίες που παρουσιάστηκαν δεν κατάφεραν να εκμεταλλευτούν οι διαγωνιζόμενοι.

kourtsxaar1

Η άτυχη της ημέρας ήταν η Lakopetra Aria, μια σπουδαία Κούρτσχααρ, που αν και σε πρώτο χρόνο φερμάρισε ένα ορτύκι δεν κατάφερε να ολοκληρώσει την προσπάθεια της με αποτέλεσμα να χάσει το CACΤ της ημέρας.  Ξεχώρισαν και είχαν επανάκληση, χωρίς όμως αποτέλεσμα,   δυο ακόμα Κούρτσχααρ που ήταν ο 17μηνος  Lakopetra Zobel με κυναγωγό τον Γιάννη Λιάπη και η 10χρονη (!) Τara του Γιάννη Καραβότα. Οι Αγώνες συνεχίζονται και ολοκληρώνονται την Κυριακή 25 Οκτωβρίου.

 

 

 

 


About the Author



Back to Top ↑
  • Video της εβδομάδας