θηροφυλακή

Published on 30 Οκτωβρίου, 2015 | by Kynoclub

0

Φόλες και κασετοφωνάκια στους κυνηγότοπους της Ζακύνθου!

Παράνομα κασετοφωνάκια εντοπίστηκαν από ελέγχους της θηροφυλακής και του Δασαρχείου Zακύνθου!

Περίπου 8 κυνηγόσκυλα έχουν βρει τραγικό θάνατο στα ορεινά της Ζακύνθου από δηλητηριασμένα δολώματα (φόλες) και η κατάσταση αυτή έχει κινητοποιήσει τον Κυνηγετικό Σύλλογο Ζακύνθουπου ήδη έχει ανακοινώσει πως προσφέρει το ποσό των 2.000 ευρώ σε όποιον πληροφοριοδότη συμβάλει επώνυμα στην σύλληψη των δραστών μιας τόσο ακατανόητης και απαράδεκτης ενέργειας.

O Πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Σπύρος Κωστής ανέφερε πως τα κρούσματα δηλητηριάσεων το τελευταίο διάστημα αυξάνονται ενώ εντοπίζονται στις περιοχές της Υπεραγάθου, της Λούχας, του Γυρίου και του Αγαλά.

«Οι κυνηγοί πρέπει να προσέχουν πολύ καθώς κάποιοι ασυνείδητοι έχουν βάλει δηλητήριο το οποίο είναι πολύ δραστικό και δεν αντιμετωπίζεται ακόμη και αν κάποιος έχει μαζί του αντιεμετικές ενέσεις αφού λειτουργεί πολύ άμεσα. Σε περιπτώσεις που γνωρίζουμε οι κυνηγοί δεν πρόλαβαν καν να βγάλουν τις ενέσεις» ανέφερε και συμπλήρωσε πως τα δολώματα τοποθετούνται σε φαγητό όπως είναι ζαμπόν, κιμάς, λουκάνικα κ.ά.»

«Η δουλειά έχει γίνει από επαγγελματία και πιστεύουμε ότι είναι ο ίδιος που το κάνει κάθε χρόνο. Φέτος όμως το φαινόμενο είναι έντονο και ξεκίνησε πολύ νωρίς» σχολίασε ο Πρόεδρος του Συλλόγου και συμπλήρωσε πως έχει ήδη γίνει μήνυση κατ΄ αγνώστων.

Τέλος, αναφερόμενος σε θέματα που αφορούν γενικότερα τους κυνηγούς και την κυνηγετική περίοδο, ο κ. Κωστής ανέφερε πως φέτος έχει καταγραφεί ένας αυξημένος αριθμός αδειών θήρας σε σχέση με πέρυσι, ενώ από τους ελέγχους που γίνονται από τη Θηροφυλακή και το Δασαρχείο έχουν εντοπιστεί μηχανήματα που μιμούνται τον ήχο των πουλιών και χρησιμοποιούνται παράνομα από τους Κυνηγούς.

Πηγή: ermisnews.gr

Πηγή: http://www.patrisnews.com/


About the Author



Back to Top ↑
  • Video της εβδομάδας