λαγος

Published on 3 Νοεμβρίου, 2015 | by Kynoclub

0

117 κυνηγοί για τρεις λαγούς!

Περιορισμένο το θήραμα του λαγού κατά την πρώτη κυνηγετική εξόρμηση στην Επαρχία Πάφου εκτιμά με δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο Πάμπος Πιττοκοπίτης πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Κυνηγίου και Διατήρησης Άγριας Ζωής – Τμήμα Πάφου, ωστόσο τα περδίκια ήταν αυξημένα, όπως είπε. Ο κ. Πιττοκοπίτης ανέφερε πως με τις επόμενες κυνηγετικές εξορμήσεις θα εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα για την γενικότερη κατάσταση του θηράματος.

Ενδεικτικά ο κ. Πιττοκοπίτης είπε πως σύμφωνα με στοιχεία που κατέγραψε η Ομοσπονδία Κυνηγίου Τμήμα Πάφου σε σύνολο 117 κυνηγών που έγινε ο έλεγχος μέχρι τις 11:00 χθες το πρωί, χτυπήθηκαν στην Επαρχία Πάφου τρεις λαγοί, εκατό περδίκια και τριανταδύο φάσες .

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ανέφερε πως σε γενικές γραμμές κατά την πρώτη κυνηγετική εξόρμηση στην Επαρχία Πάφου έχουν τηρηθεί από τους κυνηγούς οι πρόνοιες της νομοθεσίας όσον αφορά το κυνήγι και για αυτό– όπως είπε- η Κυπριακή Ομοσπονδία Κυνηγίου και Διατήρησης Άγριας Ζωής – Τμήμα Πάφου δεν δέχτηκε καταγγελίες για παράνομες ενέργειες από το Ταμείο Θήρας.

lagos

Στην πρώτη κυνηγετική εξόρμηση συνέχισε, δεν σημειώθηκαν ατυχήματα παρά μόνο ένα μόνο περιστατικό στην περιοχή της Ασπρογιάς με τον μικροτραυματισμό ενός κυνηγού.

Ο κ. Πιττοκοπίτης κάλεσε τους κυνηγούς να τηρούν όλους τους γραπτούς και άγραφους νόμους του κυνηγίου να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στα θέματα ασφάλειας, να αποφύγουν οποιαδήποτε ατυχήματα, να σέβονται τις ξένες περιουσίες, το φυσικό περιβάλλον, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί με τα θέματα των πυρκαγιών, να γνωρίζουν που εξορμούν, να κυνηγούν τα είδη που επιτρέπεται στους αριθμούς που επιτρέπεται και να έχουν ανανεώσει την άδεια κυνηγίου τους.

Όπως είπε, στην επαρχία Πάφου εξέδραμαν 6.000 περίπου χιλιάδες κυνηγοί.

Η κυνηγετική περίοδος για το κυνήγι της πέρδικας και του λαγού ξεκίνησε χθες και θα συνεχίσει Τετάρτη και Κυριακή μέχρι τις 27 Δεκεμβρίου με σύνολο εξορμήσεων 17.

Ο κ. Πιττοκοπίτης ερωτηθείς σχετικά ανέφερε πως αυτό που διαφάνηκε στην πρώτη κυνηγετική εξόρμηση είναι ότι δεν παρατηρήθηκε μαζική κάθοδος κυνηγών από άλλες Επαρχίες στην Επαρχία Πάφου.

Αυτό κατά πάσα πιθανότητα οφείλεται – όπως είπε- ότι οι αριθμοί των θηραμάτων είναι χαμηλά και στην Επαρχία Πάφου, αλλά και ίσως να έχει διαδραματίσει και κάποιο ρόλο και η οικονομική κρίση καθώς και τα έξοδα διακίνησης, κατέληξε.

Πηγή: http://offsite.com.cy/


About the Author



Back to Top ↑
  • Video της εβδομάδας