ειπαν

Published on 4 Νοεμβρίου, 2015 | by Kynoclub

0

Ας μου συχωρεθεί η έκφραση αλλά ρε σεις δεν γαμιόμαστε να ασπρίσουμε που λέμε.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΧΡΙΣΤΟΓΙΑΝΝΗΣ (κυνηγός και παραγωγός πολλών εξαιρετικών κυνηγετικών ντοκιμαντέρ που πέρα από την επαγγελματική τους αρτιότητα διδάσκουν και κυνηγετικό ήθος)

Έγραψε στο facebook και στο  προσωπικό του χρονολόγιο για ΤΗΝ όψιμη ευαισθησία γύρω από τις φωτογραφίες με σκοτωμένα θηράματα

΄΄ΤΟ ΔΗΘΕΝ ΠΟΥΛΑΕΙ ΑΛΛΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΟΦΕΛΗΣΕ!

Πολύ όψιμη ευαισθησία παρατηρείται τελευταία
και ειλικρινά τα χω χάσει που λέμε……

Εχω πραγματικά αρχίσει να αναρωτιέμαι σε ποια σελίδα βρίσκομαι.

Πρόκειται για κυνηγετικό περιβάλον, η περιβάλον μεταλαγμένης δραστηριότητας?

Ειλικρινά τάχω χαμένα…

και καθώς βρίσκομαι στό μέσον γυρισμάτων νέων ταινιών αναρωτέμαι πραγματικά τι να τις κάνω και σε ποιούς να τις παρουσιάσω?

Εδώ όλοι πια κλαίνε για τα σκοτωμένα θηράματα….

Και επειδή εγώ ανεβάζω φωτογραφίες με σκοτωμένα θηράματα και δέχομαι πλάγιες επιθέσεις δεν θα΄θελα να εκληφθεί αυτη η παρεμβασή μου σαν αντιπερισπασμός, και θα συνεχίσω να ανεβάζω φωτογραφίες, γιατί στη σελίδα που βρίσκομαι το θεωρώ επικοινωνία…

Και αν διασπαστούμε σε κυνηγούς που πάνε με όπλα στο βουνό όπως αναφερε και ο Νίκος Θεοχάρης και σε κυνηγούς που πάνε δεν ξέρω και γω με τι πάνε στο βουνό, εγώ θα παραμείνω με αυτούς που πάνε με όπλα.

Όμως επειδή έχω μεγαλώσει αρκετά και τους περισότερους ευαίσθητους του χώρου τους έχω περάσει απο την πλάτη μου
οφείλω να πω ότι αυτοί που κλαίνε για τα σκοτωμένα θηράματα πάνε στο βουνό με κάτι σωλήνες ναααα και με βγαλμένους πύρους και δεν αναρωτήθηκαν ποτέ που πάνε τα σκάγια των 3 4 5 6 7 και πολλές φορές 8 φυσιγίων που αδειάζουν επάνω στα κοπάδια και ξαφνικά τους βλέπω να υποφέρουν για τις φότο με τα σκοτωμένα θηράματα…
Ας μου συχωρεθεί η έκφραση- αλλά ρε σεις δεν γαμιόμαστε να ασπρίσουμε που λέμε.

Όπως είπα σε απαντησή μου πρόσφατα εγώ ποτέ δεν έκρυψα τα σκοτωμένα θηράματα απο τις ταινίες μου αντίθετα τα έχω προβάλει όσο μπορούσα περισσότερο, το νόμιμο σκοτωμένο θήραμα είναι το έπαθλο του κυνηγού, πως θα μπορούσα να το κρύψω…..

Πιπιλάμε μια καραμέλα σαν χαϊβάνια, τι θα πεί ο τσιρώνης και οι οικολόγοι.
Ποιός είναι ρε ο Τσιρώνης και οι ομιοί του? Αξίζει εμείς να τους πιάνουμε στο στόμα μας να τους δίνουμε αξία και να χρήζουμε οικολόγους τα λαμόγια που λυμαίνοντα τα ευρωπαϊκά κονδύλια για την δήθεν προστασία της φύσης? τι σχέση έχουν ρε σεις αυτοί με την οικολογία και τη φύση? Έχει δει κανένας απο σας κανέναν απο αυτούς στο βουνό?
και ποιός είναι αυτός που νοιάζεται περισσότερο απο τον πραγματικό κυνηγό για την καλύτερη κατάσταση της φύσης?Ποιός γνωρίζει τη φύση καλύτερα απο τον ψαρά τον αγρότη τον κυνηγό και ποιός είναι ο πραγματικός οικολόγος?
Κουβαλάνε και πουλάνε έναν τίτλο που εμείς τους χαρίσαμε με την ανοργανωσιά μας και την ασχετοσύνη μας..
Ποιός απο αυτούς μπορεί να καταλάβει την ανηφορική κόντρα ακολουθώντας το κοπάδι προς την κορυφή? ποιος απο αυτούς που καταδέχεστε να πιάνετε στο στόμα σας έχει ανατριχιάσει στο δυνατό φτερούγισμα και έχει νοιώσει την καύλα αυτού του θηράματος όταν το ρίχνεις? για ποιούς μιλάτε ρε?

Εν πάσει περιπτώσει για να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους.
Θα πρέπει να πω ότι αισθάνομαι άβολα όταν ακούω αυτούς που πατάνε λαγούς με τα 4χ4 η τους δολοφονούν με τα φώτα και θα τους πρότεινα να συμαζευττούν να βάλουν τάξη πρώτα στον εαυτό τους και ας αφήσουν τα δάκρυα για τα σκοτωμένα θηράματα.

Τώρα, όσον με αφορά για τις πλάγιες επιθέσεις που δέχομαι έχω να πω τα εξής:
Κατηγορήθηκα ότι αλοιώς έχω διδάξει το κυνήγι, αυτό δεν το δέχομαι, ξέρω πολύ καλά τι έχω διδάξει:
Όπως προανάφερα ποτέ δεν έκρυψα το νόμιμο θήραμα σε επίγειο εναέριο η υποβρύχειο κυνήγι που παρουσίασα.
Σε ότι με αφορά έχω δηλώσει ότι σαν νέος πέρασα μέσα απο την υπερβολή αλλά σε άλλες εποχές, και ειλικρινά προσπάθησα να αποτρέψω τους νέους απο αυτό το στάδιο που και εγώ δεν θάθελα να είχα βιώσει.
Εχω αναφέρει στις ταινίες μου ότι η δεύτερη ντουφεκιά επάνω στο θήραμα ήταν καταδικαστέα απο τους προγόνους μας και ήταν προσβολή για τα παληκάρια.
Εδώ και 30 χρόνια περίπου κυνηγάω με δίκανο και ειδικά στην πέρδικα δεν έχω διανοηθεί να χρησιμοποιήσω καραμπίνα απο σεβασμό στο συγκεκριμένο θήραμα Ακόμα και στην Αλβανία που δεν είχα το όπλο μου και δανείστηκα καραμπίνα δεν δέχτηκα να βγάλω τον πύρο και να την κάνω4 η 5σφαιρη μόνο και μόνο απο σεβασμό προς το συγκεκριμένο θήραμα και ας ήταν σε άλλη χώρα και είναι εδώ ο φίλος μου ο Γιάννης ο Μθιόπουλος και ας με διαψεύσει.
Το ότι δεν χρησιμοποιώ μονόκανο το καταλογίζω στα – μου,
αλλα επειδη οι οργανώσεις μας δεν είναι άξιες να πάρουν τόσο ουσιαστικά μέτρα.
Δέχεστε να ψηφήσουμε όλοι μαζί εδώ έναν άγραφο νόμο και να καταργήσουμε στο κυνήγι της πέρδικας την καραμπίνα ακόμα και το δίκανο και να την κυνηγάμε μόνο με μονόκανο?
Αν το δέχεστε να το βάλουμε σε ψηφοφορία και να το τηρήσουμε.
Εγώ πραγματικά θα έδινα βραβείο και θα όριζα παράδειγμα προς μίμηση κάποιον που θα κρέμαγε 15 πέρδικες ακόμα και σε μια έξοδο, με το μονόκανο και το σκύλο του!΄΄

ΣΧΟΛΙΟ kynoclub.gr : Ουδέν!


About the Author



Back to Top ↑
  • Video της εβδομάδας