κυνικος

Published on 10 Νοεμβρίου, 2015 | by Kynoclub

0

Πρόκληση! Κυνηγομάγαζο διαφημίζει απαγορευμένα μέσα κυνηγίου!

Μόνο ως πρόκληση των νομοταγών κυνηγών μπορεί να χαρακτηριστεί η ανάρτηση εμπόρου κυνηγετικών ειδών που ούτε λίγο ούτε πολύ διαφημίζει και προσφέρει προς πώληση απαγορευμένα μέσα προσέλκυσης θηραμάτων.

”Ζυγώνει και ο καιρός της!” αναφέρει η λεζάντα που συνοδεύει την φωτογραφία ομοιώματος μιας  αγριόχηνας. Μια λεζάντα που δεν αφήνει καμία αμφιβολία για το που απευθύνεται ο συγκεκριμένος έμπορος αναρτώντας τις φωτογραφίες αυτών των εμπορευμάτων.

Και για όσους βιαστούν να πουν ότι δεν απαγορεύεται η πώληση, αλλά μόνο η χρήση, η απάντηση είναι:

Τι κάνει νιάου-νιάου στα κεραμίδια;

papia1

Μπορεί η ΠΕΒΕΚΕ και το σύνολο των επαγγελματιών κυνηγετικών ειδών να καταδικάζουν το εμπόριο ομοιωμάτων και κραχτών που χρησιμοποιούν οι λαθροθήρες όμως πάντα υπάρχουν εξαιρέσεις….

Δυστυχώς ακόμα και στις μέρες μας, που το κυνήγι παίρνει δύσκολες στιγμές, ορισμένοι έμποροι μπροστά στο κέρδος δεν υπολογίζουν τίποτα. Δεν υπολογίζουν τους συναδέλφους τους, δεν υπολογίζουν και τους αγώνες εκατοντάδων χιλιάδων κυνηγών και των οργανώσεων τους για πάταξη της λαθροθηρίας…

Μήπως οι Κυνηγετικοί Σύλλογοι που γειτνιάζουν με τέτοιους επαγγελματίες θα πρέπει να δώσουν τις αυτονόητες οδηγίες, για εμπάργκο,  στα μέλη τους; Ίσως έτσι κάποιοι πονηροί που εμπορεύονται ομοιώματα και ηχομιμητικές συσκευές να βάλουν μυαλό όταν οι νομοταγείς κυνηγοί τους γυρίσουν την πλάτη και δεν ξαναπατήσουν στα μαγαζιά τους…

Μια οδηγία που θα έπρεπε να έχει εκδώσει εδώ και χρόνια η …αιώνια διοίκηση της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος!

–Το άρθρο 287 του Δασικού Κώδικα αναφέρει τα εξής: Ο παρά την διάταξιν της παρ. 6 του άρθρ. 252 χρησιμοποιών προς θήραν ελαστικήν σφενδόνην, κράχτας, ομοιώματα και μιμητικάς φωνάς των θηραμάτων, τιμωρείται διά κρατήσεως ή προστίμου.


About the Author



Back to Top ↑
  • Video της εβδομάδας