Video

Published on 12 Νοεμβρίου, 2015 | by Kynoclub

0

Αλεπού μπαίνει σε κοτέτσι και τρώει τις κότες ολοζώντανες (VIDEO)

Αυτό το ζώο μπάινει μέσα στο κοτέτσι και μπορεί να ξεκληρήσει όλα τα ζωντανά. Μέσα σε μια νύχτα μπορεί να δείτε τον τόπο όλα αίματα, εφόσον απο τη λαιμαργία του παίρνει τις κότες και τις φάβει για να έχει να τρώει και τις επόμενες ημέρες.

Είναι η γνωστή αλεπού. Ένας θανάσιμος εχθρός του κοτετσιού που δυστυχώς για τις κότες μας είναι πολύ πονηρή και μπορεί να σκάψει να εισβάλλει στο κοτέτσι, ακόμα και να απασφαλίσει σύρτες απο κούρνια τη νύχτα. Η γιαγιά μου στο χωριό το καλοκαίρι όταν νύχτωνε πάντα μου έλεγε “τράβα να κλείσεις τις κότες, και μη ξεχάσεις να βαρέσεις με το σφυρί που έχω πάνω στη πέτρα τον σύρτη για να ασφαλίσει καλά η πόρτα. Μια φορά ξέρεις τι έπαθα:” Έτσι μου έλεγε λοιπόν, Παίζει να είχα ακούσει αυτή την ιστορία 500 φορές, όμως για να μη τη στεναχωρήσω καθόμουν και την άκουγα με υπομονή, σα να μη την είχα ξανα ακούσει.

Η ιστορία που μου έλεγε κάθε φορά ηταν η εξής. Κοιμόταν το βράδυ και ξαφνικά μέσα στα άγρια μεσάνυχτα άρχησε να ακούγεται ένα γκοοουπ γκοοουπ, σαν να πέταγες πέτρες με δύναμη πάνω σε ένα τσίγγο. Σηκώθηκε λοιπόν με ένα φακό και μόλις βγαίνει πίσω απο τι να δεί. Μια μεγάλη αλεπού έπαιρνε φόρα και χτύπαγε το κοτέτσι, στην προσπάθεια της να απασφαλίσει τον σύρτη. Τα σύρματα που ήταν διπλοασφαλισμένη περιμετρικά η κούρνια είχαν παραμορφωθεί από τα δόντια και απο τα νύχια της. Μάταιη όμως η προσπάθεια διότι η κούρνια ήταν φρούριο. Μόλις η αλεπού είδε το φώς εξαφανίστηκε σε δευτερόλεπτα μέσα στο σκοτάδι….

Γενικά η αλεπού είναι ένας πολύ επίμονος, πολυμήχανος, και λαίμαργος θηρευτής και μπορεί να κάνει τρελά πράγματα προκειμένου να εξασφαλίσει την τροφή της. Μια χρονιά ο θείος μου έχασε πάνω απο 40 κοτόπουλα σε ένα βράδυ! Άλλα ήταν σακατεμένα όλο αίμα άλλα ήταν νεκρά και τα περισσότερα έλειπαν. Σε λίγες ημέρες οι σούδες του χωριού άρχισαν να μυρίζουν λές και κάτι είχε ψωφώσει. Ηταν οι κότες που είχε θάψει η αλεπού. Όμως δεν μπόρεσε να τις φάει…

Πηγή: http://ellinikeskotes.blogspot.gr/


About the Author



Back to Top ↑
  • Video της εβδομάδας