επικαιροτητα

Published on 23 Νοεμβρίου, 2015 | by Kynoclub

0

Τώρα οι Γάλλοι ζητούν μαζικά να αγοράσουν όπλα, αλλά… απαγορεύεται!

Το φαινόμενο είχε κάνει ήδη την εμφάνισή του τον περασμένο Ιανουάριο, μετά την τρομοκρατική επίθεση στο Charlie Hebdo και στο εβραϊκό σούπερ μάρκετ, στο κέντρο του Παρισιού. Τώρα η επιθυμία των Παριζιάνων να αγοράσουν όπλο πολλαπλασιάστηκε, αναφέρει η Le Figaro.

Σε ένα άρθρο στην εφημερίδα 20 Minutes, ο πρόεδρος του συνδικαλιστικού οργάνου των καταστημάτων όπλων, Yves Gollety, δεν δείχνει έκπληκτος από αυτή την εξέλιξη: «Πάντα όταν υπάρχουν περίοδοι κρίσης, εμφανίζεται έξαρση.

Δεν είναι οι γνωστοί πελάτες μας, αλλά απλοί άνθρωποι που θέλουν να αγοράσουν όπλο για να υπερασπιστούν τον εαυτό τους», δηλώνει.

Ας σημειωθεί ότι τα καταστήματα όπλων στη Γαλλία είναι πλέον όλο και πιο σπάνια και υπάρχουν μόνο 360 σε ολόκληρη τη Γαλλία, πέντε φορές λιγότερα από τον Μεσοπόλεμο.

Ωστόσο, η απάντηση είναι κατηγορηματική: είναι εντελώς αδύνατο για κάποιον να αγοράσει ένα όπλο, εκτός κι αν διαθέτει άδεια κυνηγιού (υπάρχουν 1,4 εκατ. τέτοιες άδειες στη Γαλλία) ή αν έχει ειδική άδεια οπλοφορίας από την Γαλλική Ομοσπονδία Σκοποβολής (160.000 άτομα). Η μοναδική δυνατότητα για έναν απλό πολίτη είναι να αποκτήσει ένα όπλο της «κατηγορίας Δ», δηλαδή μαχαίρια, σπρέι, κλομπ κ.λπ.

Ο Yves Gollety αντιτίθεται στην ιδέα να δοθούν όπλα στους πολίτες, όπως γίνεται στις Ηνωμένες Πολιτείες. «Για δεκαπέντε ημέρες θα πουλήσουμε δακρυγόνα και σφαίρες στους ανθρώπους που έχουν άδεια οπλοκατοχής. Αλλά ως εκεί», αναφέρει.

Πηγή: http://www.pronews.gr/


About the Author



Back to Top ↑
  • Video της εβδομάδας