θηροφυλακή

Published on 27 Νοεμβρίου, 2015 | by Kynoclub

0

Μηνύσεις και κατάσχεση αυτοκίνητου για νυχτολαθροθηρία!

Τα μεσάνυχτα της Τρίτης 24 Νοεμβρίου 2015 οι Ομοσπονδιακοί Θηροφύλακες Φωτεινόπουλος Δημήτριος, Κατσαρελάς Κωνσταντίνος και Ηλιόπουλος Δημήτριος με περιοχές ευθύνης τους Κυνηγετικούς Συλλόγους Κυπαρισσίας, Μελιγαλά και Γαργαλιάνων κατά την υπηρεσία τους εντόπισαν στην περιοχή Βασιλικό Μεσσηνίας ένα αγροτικό αυτοκίνητο να κινείται σε αγροτικό δρόμο φωτίζοντας με προβολείς τα γύρω χωράφια. Στην συνέχεια οι Ομοσπονδιακοί Θηροφύλακες άκουσαν τρεις πυροβολισμούς και λίγο μετά είδαν το αγροτικό αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν τρία άτομα εντός της καμπίνας και ένα άτομο στην καρότσα αυτού. Το άτομο στην καρότσα έφερε κυνηγετικό όπλο με προσαρτημένο προβολέα καθώς επίσης ένας ακόμη προβολέας μέσα από το αυτοκίνητο φώτιζε τα χωράφια στην περιοχή.
Στο σήμα των Ομοσπονδιακών Θηροφυλάκων για να σταματήσει το όχημα, το άτομο που βρισκόταν στην καρότσα του αγροτικού πέταξε το κυνηγετικό όπλο και τράπηκε σε φυγή όπως επίσης και το όχημα ανέπτυξε ταχύτητα για την διαφυγή του.
Ωστόσο, το όχημα σταμάτησε λίγο μετά και οι επιβαίνοντες παρά τις αρχικές τοποθετήσεις τους παραδέχτηκαν την πράξη τους καθώς επίσης ομολόγησαν την ταυτότητα του ατόμου στην καρότσα το οποίο λίγο μετά ανεβρέθη και ομολόγησε επίσης την πράξη του.
Το κυνηγετικό όπλο το οποίο βρέθηκε εκτός από τον προσαρτημένο προβολέα, έφερε εντός της θαλάμης και της αποθήκης φυσίγγια κατάλληλα για την θήρα του αγριόχοιρου.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ελάχιστα λεπτά πριν την σύλληψή τους, ένα κοπάδι από 20 περίπου αγριόχοιρους είχε περάσει ανάμεσα από τους Ομοσπονδιακούς Θηροφύλακες και το αγροτικό αυτοκίνητο. Ευτυχώς οι Θηροφύλακες βρίσκονταν σε απόσταση, ωστόσο είναι γεγονός πως αν οι δράστες είχαν φωτίσει με τον προβολέα προς το μέρος τους θα μπορούσαν κάλλιστα να είχαν πυροβολήσει εναντίον τους προξενώντας υλικές ζημιές ή ακόμα και βάζοντας ίσως σε κίνδυνο ακόμα και την σωματική ακεραιότητα των Θηροφυλάκων.
Υπεβλήθη όπως προβλέπεται η σχετική μήνυση εναντίον τους για παράνομη θήρα, ενώ κατασχέθηκαν το αγροτικό αυτοκίνητο, το όπλο, τα φυσίγγια και οι προβολείς

φωτο: Οι Ομοσπονδιακοί Θηροφύλακες (από αριστερά) Φωτεινόπουλος Δημήτριος και Κατσαρελάς Κωνσταντίνος από παλαιότερο περιστατικό λαθροθηρίας.


About the Author



Back to Top ↑
  • Video της εβδομάδας