επικαιροτητα

Published on 28 Νοεμβρίου, 2015 | by Kynoclub

0

Τρόμος από τις αγέλες λύκων… Κατασπάραξαν κι άλλα κυνηγόσκυλα στο Ζαγόρι!

Στα χωριά του Ζαγορίου αλλά και σε άλλες περιοχές των Ιωαννίνων, δεν είναι τίποτα ίδιο για τους κυνηγούς. Κι αυτό γιατί τα σκυλιά τους, τα οποία έχουν ιδιαίτερη συναισθηματική αξία για τους ίδιους –συνήθως δε και αξιόλογη οικονομική- κινδυνεύουν ανά πάσα στιγμή από τις αγέλες λύκων.

Οι επιθέσεις και οι θανατώσεις σκύλων, γίνονται όλο και περισσότερες. Η τελευταία, από όπου και το φωτογραφικό ντοκουμέντο- σημειώθηκε την προηγούμενη Τετάρτη.

Ανάμεσα στα χωριό Μανασής και Δίκορφο Ζαγορίου, με θύμα ένα ακόμη κυνηγόσκυλο.

Ο σκύλος φορούσε GPS και εντοπίστηκε από τον ιδιοκτήτη του μέσα σε δεκαπέντε λεπτά από την στιγμή που σταμάτησε να τον ακούει να κυνηγά.

Βρέθηκε κατασπαραγμένος από τους λύκους….

Λίγες ημέρες νωρίτερα, από τα επίσημα στοιχεία που διαθέτει ο Κυνηγετικός Σύλλογος Ζαγορίου, καταγράφηκαν άλλοι δύο θάνατοι σκύλων.

Αυτή τη φορά στα όρια των χωριών Λεπτοκαρυάς και Διπόταμου.

Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Ζαγορίου απευθύνει έκκληση στους κυνηγούς να καταγράφουν όλα τα συμβάντα και να τα αναφέρουν τόσο στον ίδιο όσο και στο Δασαρχείο αλλά και στον Εθνικό Φορέα Βίκου Αώου.

Προ λίγων ημερών, κάτοικοι στο Σκαμνέλι, αναγκάστηκαν να βάλουν φωτιά, σε περιοχή κοντά στο χωριό προκειμένου να τρομάξουν τις αγέλες λύκων.

Στο σημείο που εκδηλώθηκε η φωτιά, είχαν δεχθεί επίθεση κοπάδια ζώων και είχαν θανατωθεί ορισμένα από τους λύκους.

Οι κάτοικοι των χωριών του Ζαγορίου είναι ανάστατοι ενώ εξαιρετικά προβληματισμένοι είναι πλέον και οι κυνηγοί.

Οι επιθέσεις δεν αποτελούν μεμονωμένο περιστατικό, αλλά σχεδόν καθημερινό φαινόμενο.

Μάλιστα εκφράζονται έντονοι φόβοι πως στο διάστημα του χειμώνα όπου η ανεύρεση φαγητού γίνεται πιο δύσκολη, οι αγέλες λύκων θα φτάσουν μέσα στα χωριά.

Πηγή: http://www.epiruspost.gr/


About the Author



Back to Top ↑
  • Video της εβδομάδας