επικαιροτητα

Published on 30 Νοεμβρίου, 2015 | by Kynoclub

0

Ζάκυνθος! Προσοχή φόλες…

Ιδιαίτερα θορυβημένη είναι η οικογένεια των κυνηγών του νησιού μας από την επώνυμη καταγγελία που έγινε από συνάδελφό τους για τη θανάτωση σκύλων, από την ύπαρξη φαρμακισμένων δολωμάτων
Τις προηγούμενες μέρες στην ευρύτερη περιοχή της Υπεραγάθου, της Λούχας, του Γυρίου και του Αγαλά βρέθηκαν διάσπαρτα αρκετά δολώματα-φόλες, οι οποίες τοποθετήθηκαν με τον ίδιο τρόπο που αυτό συνέβη και πέρυσι, δηλαδή με τη χρήση φαγητού στο οποίο ρίχνουν δραστικό φυτοφάρμακο που χρησιμοποιείται σε αγροτικές καλλιέργειες.
Το συγκεκριμένο φυτοφάρμακο είναι πολύ δραστικό για αυτό η αντιμετώπιση τέτοιων καταστάσεων απαιτεί άμεση παρέμβαση από τον κυνηγό, όπως η χρήση αντίδοτων σε ενέσιμη μορφή ακόμη και χρήση λαδιού. Ωστόσο, απαιτείται άμεση δράση, κάτι που είναι ιδιαίτερα δύσκολα ειδικά για τα λαγόσκυλα, τα οποία απομακρύνονται από τον ιδιοκτήτη τους κατά τη διάρκεια του κυνηγιού για εκατοντάδες μέτρα. Εάν περάσουν ακόμη και λίγα λεπτά, το σκυλί δεν μπορεί να σωθεί.
Από εκεί και πέρα, την έντονη αντίδραση του Κυνηγετικού Συλλόγου Ζακύνθου, έχουν προκαλέσει δηλώσεις και δημοσιεύματα πως ήταν απών στη σύσκεψη που έγινε στο Δήμο για τα αδέσποτα, απαντώντας ότι ουδέποτε προσκλήθηκε, ούτε τηλεφωνικώς, ούτε γραπτώς.

Πηγή: http://imerazante.gr/


About the Author



Back to Top ↑
  • Video της εβδομάδας