θηροφυλακή

Published on 2 Δεκεμβρίου, 2015 | by Kynoclub

0

Συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω 2 λαθροκυνηγοί με ζαρκάδι λίγο πριν το …φάνε!

«Το απαγορευμένο είναι πιο νόστιμο», ίσως να σκέφτηκαν 2 λαθροκυνηγοί από το νομό και πήραν στον κυνήγι τα Ζαρκάδια! Ένα είδος που αφθονεί στο νομό μας αλλά είναι προστατευόμενο, απαγορεύεται με νόμο αυστηρά το κυνήγι του και διώκεται ποινικά όποιος υποπίπτει στην παράβαση.

Τους «τσίμπησε» κλιμάκιο του Δασαρχείου λίγο πριν το …φάνε!

Όπως μας ενημερώνει ο Δασάρχης κ. Χρήστος Μήλιος οι λαθροκυνηγοί πιάστηκαν επ’ αυτοφώρω το απόγευμα του Σαββάτου σε περιοχή του Σελέρου. Περίπολος του Δασαρχείου τους σταμάτησε για τον συνήθη έλεγχο άδειας θήρας αλλά βρήκε ένα ζαρκάδι και μάλιστα έτοιμο για να μπει στο ψυγείο! Άμεσα ενημερώθηκε η αντιεισαγγελέας Ξάνθης και έδωσε εντολή για αυτόφωρη σύλληψη. Οι λαθροθήρες μεταφέρθηκαν στο Αστυνομικό Τμήμα Γενισέας και μετά την βεβαίωση της παράβασης αφέθηκαν ελεύθεροι μέχρι να οριστεί τακτική δικάσιμος. Ερωτηθείς από το «Ε» αν είναι έντονο το πρόβλημα της λαθροθηρίας στο νομό μας ο κ. Μήλιος απάντησε: «Δεν μπορούμε να πούμε πως έχουμε διαπιστώσει έντονο πρόβλημα αλλά κάποιες μεμονωμένες περιπτώσεις. Ωστόσο κάνουμε καθημερινά περιπολίες για να καταστείλουμε τέτοια φαινόμενα».

«Καταδικάζει την λαθροθηρία» ο πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Ξάνθης

Καταδικάζει απερίφραστα την λαθροθηρία,   ο πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Ξάνθης κ. Σερραίος Λοΐζος, ο οποίος ενημερώθηκε για το περιστατικό. Μάλιστα σημείωσε πως η λαθροθηρία είναι «πληγή» για το κυνήγι και δείχνει έλλειψη σεβασμού προς το θήραμα, τη φύση καθώς και έλλειψη κυνηγετικής παιδείας και συνείδησης γι αυτό τους λόγους είναι από κάθε άποψη κατακριτέα. Ανέφερε πως οι συγκεκριμένοι δεν ήταν μέλη του συλλόγου και πως είχαν προμηθευτεί τις άδειες από το Δασαρχείο: «Εμείς προστατεύουμε τα θηράματα πόσο μάλλον τα προστατευμένα είδη. Γι αυτό πληρώνουμε θηροφύλακες για να πατάξουμε την λαθροθηρία. Ευτυχώς δεν θα μπορούσαμε να πούμε πώς είναι έντονο το φαινόμενο στο νομό μας», επισημαίνει ο κ. Σερραίος.

Προσφέρεται για κυνηγετικό τουρισμό ο νομός μας!

Να σημειώσουμε ότι από τον Σεπτέμβριο έχει ανοίξει η κυνηγετική περίοδος για όλα τα είδη – πλην των προστατευομένων. Στο νομό μας ο κυνηγετικός σύλλογος αριθμεί 1.500 μέλη και εκδίδει άδειες που κοστίζουν 115 ευρώ ετησίως για τοπικό κυνήγι. Άδειες όμως εκδίδει και το Δασαρχείο Ξάνθης όπως προαναφέρθηκε. Ο νομός μας είναι πλούσιος σε θηράματα και για το λόγο αυτό δεν κυνηγούν μόνο οι ντόπιοι αλλά τον επισκέπτονται από άλλα μέρη της Ελλάδας. Μάλιστα κάποιοι υποστηρίζουν πως προσφέρεται για …κυνηγετικό τουρισμό!

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Πηγή: http://www.empros.gr/


About the Author



Back to Top ↑
  • Video της εβδομάδας