θηροφυλακή

Published on 2 Δεκεμβρίου, 2015 | by Kynoclub

0

Τους έπιασαν στο καρτέρι για μπεκάτσα και αρνήθηκαν να δώσουν τα όπλα τους!

Οι καταγγελίες που δέχτηκαν ο θηροφύλακας του Κυνηγετικού Συλλόγου Αμαλιάδας, Θεόδωρος Θεοδωρακόπουλος και οι Ομοσπονδιακοί Παναγιώτης Μπόρας, Κωνσταντίνος Παφιλιάρης και Παναγιώτης Βασιλόπουλος ήταν αρκετές και ανέφεραν ότι στην περιοχή των Τσιχλέικων του δήμου Ήλιδας, γίνεται παράνομη θήρα.
Για πέντε μέρες περίμεναν υπομονετικά για να εντοπίσουν τους δράστες και στη συνέχεια να τους οδηγήσουν ενώπιον της δικαιοσύνης. Λίγα λεπτά μετά τις 5.30 το βράδυ της περασμένου Σαββάτου, η ομάδα εντόπισε την περιοχή Άγιος Ανδρέας στα Τσιχλέικα, ένα δίκυκλο μηχανάκι και ένα τετράτροχο όχημα – γουρούνα – νε περνούν από μπροστά τους και στους όμως τους να έχουν κρεμάσει κυνηγητικά όπλα.

Οι δυο οδηγοί σταμάτησαν λίγα μέτρα μακριά από το σημείο της ενέδρας. Γέμισαν τα όπλα τους και περίμεναν να περάσουν τα πρώτα πουλιά. Μισή ώρα μετά, – όλο αυτό το διάστημα οι θηροφύλακες παρέμειναν κρυμμένοι – πέρασε η μπεκάτσα.

Οι δύο οδηγοί με μια τουφεκιά την σκότωσαν. Στη συνέχεια πήραν το νεκρό πουλί και κατευθύνθηκαν προς τα οχήματά τους. Λίγα μέτρα πριν φτάσουν η ομάδα των θηροφυλάκων τους σταμάτησε και ζήτησε να τους εμφανίσουν τις άδειες κατοχής των όπλων και βέβαια κυνηγιού. Τα δυο άτομα απάντησαν πως δεν τα έχουν μαζί τους και τότε οι θηροφύλακες ζήτησαν να κατασχέσουν τόσα τα όπλα όσο και το σκοτωμένο πουλί. Και οι δυο δεν θέλησαν να παραδώσουν ούτε όπλα ούτε τα πυρομαχικά και έφυγαν από το σημείο ενώ κατασχέθηκε η μπεκάτσα. Παράλληλα ενημερώθηκε το Αστυνομικό Τμήμα Αμαλιάδας, όπου υποβλήθηκαν οι σχετικές μηνύσεις και ξεκίνησε η διαδικασία για να οδηγηθούν οι δυο λαθροθήρες ενώπιον της δικαιοσύνης.

Πηγή: http://amaliadanews.gr/


About the Author



Back to Top ↑
  • Video της εβδομάδας