θηροφυλακή

Published on 29 Δεκεμβρίου, 2015 | by Kynoclub

0

Αλεξίσφαιρα και άλλος εξοπλισμός από την ΠΕΔ στην Ε’ ΚΟΗ

Πολύτιμο εξοπλισμό για την πάταξη της λαθροθηρίας και την ανάπτυξη των περιβαλλοντικών της δράσεων, παρέλαβε η Ε’ Κυνηγετική Ομοσπονδία από την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Ηπείρου, στο πλαίσιο του έργου Vol.Net. Πρόκειται για 30 αλεξίσφαιρα γιλέκα, 30 κιάλια, πέντε συσκευές εντοπισμού GPS, δύο κάμερες νυχτερινής παρατήρησης και ένα τηλεσκόπιο υψηλής ανάλυσης, τα οποία παραχωρήθηκαν προς χρήση στην Ε’ ΚΟΗ, με την ΠΕΔ να εξοπλίζει έναν ακόμη φορέα μετά από την Πυροσβεστική στο πλαίσιο του ίδιου διασυνοριακού προγράμματος Ελλάδα – Ιταλία.
Τον εξοπλισμό παρέδωσε ο Αντιπρόεδρος της ΠΕΔ Ηπείρου Γρηγόρης Γκίκας δηλώνοντας πως θα γίνει προσπάθεια αξιοποίησης ανάλογων προγραμμάτων και στο μέλλον, ενώ από την πλευρά τους ο Ταμίας της Ε’ ΚΟΗ και υπεύθυνος Θηροφυλακής Νίκος Παπαγρηγορίου και ο θηροφύλακας Κώστας Τσιάμης ευχαρίστησαν για την προσφορά που κάνει πιο εύκολη και ασφαλή τη δουλειά τους.
Οι κ.κ. Παπαγρηγορίου και Τσιάμης αναφέρθηκαν και στο πρόσφατο περιστατικό με την απειλή με όπλο που ήρθε αντιμέτωπος θηροφύλακας στην προσπάθειά του να συλλάβει έναν λαθροθήρα. Μάλιστα, ζήτησαν την επανεξέταση του θεσμικού πλαισίου για την οπλοφορία των θηροφυλάκων, καθώς κατά τις περιπολίες τους έχει τύχει να έρθουν αντιμέτωποι όχι μόνο με αποφασισμένους για όλα λαθροθήρες, αλλά ακόμη και με διακινητές ναρκωτικών.

Πηγή: http://vimanews.gr/


About the Author



Back to Top ↑
  • Video της εβδομάδας