επικαιροτητα

Published on 31 Δεκεμβρίου, 2015 | by Kynoclub

0

Για δεύτερη φορά βεβηλώθηκε το εκκλησάκι των κυνηγών!

Άγνωστοι έσπασαν βιτρό 200 χρόνων

Για δεύτερη φορά, σε διάστημα μικρότερο των δύο εβδομάδων, βεβηλώθηκε από αγνώστους το εκκλησάκι της Παναγίας της Οδηγήτριας (Κυνηγών) στο Άνω Μάννα της Σύρου.

του Γιώργου Αλβέρτη

Εξοργισμένοι κυνηγοί επισκέφτηκαν τις εγκαταστάσεις του logotypos.gr  προκειμένου να καταστήσουν γνωστό στη Συριανή Κοινωνία το νέο περιστατικό βανδαλισμού, αλλά και να εκφράσουν την αγανάκτησή τους καθώς για δεύτερη φορά αντίκρισαν εικόνες ντροπής σ’ ένα ιερό χώρο

«Μια φορά την εβδομάδα πάει ο καντηλανάφτης και ανάβει τα κεριά και τα καντήλια στο εκκλησάκι. Είναι κυνηγός ο οποίος εκτελεί και χρέη επιστάτη του χώρου» είπε εμφανώς εκνευρισμένος ο πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Σύρου Σπύρος Βαρθαλίτης, προσθέτοντας: «Την προηγούμενη φορά διαπίστωσε  ότι είχαν γράψει στο καμπαναριό διάφορα συνθήματα.  Κατόπιν ενεργειών του συλλόγου αυτά σβήστηκαν  την περασμένη εβδομάδα. Ωστόσο, αυτή την εβδομάδα, κάποιοι έσπασαν διάφορα τζάμια  στο εκκλησάκι. Ακόμη και στο Ιερό!!!  Έτσι,  φωνάξαμε την Ασφάλεια μήπως και μπορέσει και βγάλει κάποια άκρη  και οδηγηθούμε στους υπαίτιους».

Μεγαλοφώνως διερωτήθηκε αν πρόκειται για παιδιά ή κάποιο μεγαλύτερης ηλικίας άτομο, το οποίο  χωρίς να έχουν αντιληφθεί του έχουν δημιουργήσει κάποιο πρόβλημα με το χόμπι τους: «Παιδιά είναι; Μεγάλος είναι που μας πάει τόσο μεγάλη κόντρα;  Του ‘χουμε κάνει τόσο κακό αυτού του ανθρώπου;» είπε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας με νόημα: «Κι αν του έχουμε κάνει εμείς γιατί τα βάζει με το εκκλησάκι;  Αυτό είναι ένα μεγάλο θέμα».

Ο κ. Βαρθαλίτης τόνισε τέλος, εμφανώς προβληματισμένος,  ότι τα τζάμια που έσπασαν οι άγνωστοι ήταν βιτρό ηλικίας 200 ετών και γι’ αυτό η αξία τους ήταν μεγάλη: «Όλα αυτά τα χρόνια δεν είχαν σπάσει τα τζάμια αυτά  και τα σπάσανε  τώρα το 2015. Εδώ φτάσαμε να σπάνε κάποιοι αυτά τα τζάμια των 200 χρονών».


About the Author



Back to Top ↑
  • Video της εβδομάδας