κυνικος

Published on 11 Ιανουαρίου, 2016 | by Kynoclub

0

Το απίστευτο μήνυμα αγρότη σε βοσκό «ΒΟΣΚΕ, ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΕΜΩ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΜΩ ΕΛΙΑ…»

«Βοσκέ δυο χρόνια πολεμώ να τη κάμω ελιά και εσύ με τση προβάτες σου τση βγάνεις τα μάτια. Λυπήσου τον κόπο και τον αγώνα μου. Είναι αμαρτία. Και τ΄ Αγίου το κανδήλι από παέ περιμένει. Από παέ περιμένουν και τα κοπέλια μου. ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ»

Μια απίστευτη φωτογραφία δημοσιεύει ο γνωστός δραστήριος Γαλιανός λαογράφος Φανούριος Ζαχαριουδάκης, ο οποίος με μια φωτογραφία και με τις «πινακίδες» του τη συνοδεύουν δίνει το στίγμα της ασυδοσίας που επικρατεί στον κάμπο της Μεσαράς, όπου βόσκουν ανεξέλεγκτα χιλιάδες πρόβατα και κατσίκια!

Στον Αχλαδόλακο του χωριού Γαλιάς του Δήμου Φαιστού, ένας αγρότης έχει κεντρίσει μια χοντρολιά. Τα μπόλια έπιασαν, αλλά ο βοσκός βάνει κάθε χρόνο τα πρόβατα και τρώνε τα μπόλια!

Και ο αγρότης του γράφει όλο παράπονο: «Βοσκέ δυο χρόνια πολεμώ να τη κάμω ελιά και εσύ με τση προβάτες σου τση βγάνεις τα μάτια. Λυπήσου τον κόπο και τον αγώνα μου. Είναι αμαρτία. Και τ΄ Αγίου το κανδήλι από παέ περιμένει. Από παέ περιμένουν και τα κοπέλια μου. ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ»

Συνεχίζοντας με μια νέα πινακίδα ακριβώς αποκάτω γράφει ο απογοητευμένος αγρότης, σιργουλεύοντας το βοσκό: «Βοσκέ, χρόνια πολλά, καλή χρονιά. Σου αφήνω να πιείς ένα κρασί με καρύδια και κάστανα, καθώς και πορτακαλομαντάρινα. Ευχαριστώ»!

Στην πάνω μεριά της ελιάς έχει αφήσει ένα ασκό με κρασί και στη ρίζα το κέρασμα…


Πηγη e-mesara gr


About the Author



Back to Top ↑
  • Video της εβδομάδας