θηροφυλακή

Published on 25 Ιανουαρίου, 2016 | by Kynoclub

0

Λαθροθήρες πυροβολούν θηροφύλακες!

Καθημερινό φαινόμενο έχουν γίνει πια οι ένοπλες απειλές –συχνά και οι πυροβολισμοί!- από λαθροθήρες εναντίον θηροφυλάκων που προσπαθούν να τους συλλάβουν. Συμφωνα με οσα αναφερει το Πρωτο Θεμα στην ιστοσελίδα του ενα, ακόμη, περιστατικό συνέβη αργά το βράδυ της Παρασκευής στη Βόνιτσα.

Ένας 31χρονος θηροφύλακας που προσπάθησε να κάνει έλεγχο σε έναν 51χρονο ο οποίος κυνηγούσε παράνομα στην περιοχή Παναγούλα της Αιτωλοακαρνανίας, βρέθηκε ξαφνικά αντιμέτωπος με το κυνηγετικό όπλο που κρατούσε! Ο δράστης έσπευσε να εξαφανιστεί, αλλά οι άνδρες του αστυνομικού τμήματος Βόνιτσας ταυτοποίησαν άμεσα τα στοιχεία του και συνελήφθη από αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε.. Ο 51χρονος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λευκάδος που του άσκησε δίωξη για απειλή, παράνομη οπλοχρησία και παράβαση του νόμου περί θήρας και τα δύο κυνηγετικά όπλα που κατείχε νόμιμα κατασχέθηκαν.

Στο μεταξύ, αναζητείται ακόμη ο άγνωστος λαθροκυνηγός που πυροβόλησε εναντίον θηροφύλακα του δασαρχείου Αμφιλοχίας όταν του έκανε σήμα για έλεγχο, την Παρασκευή. Το περιστατικό συνέβη στο δρόμο Αρχοντοχώρι-Παναγούλα του Ξηρομέρου και ο δράστης τράπηκε σε φυγή. Στις 12 Ιανουαρίου, κατά τη διάρκεια ελέγχου στο εθνικό πάρκο του Μύτικα Άρτας, ένας 40χρονος πυροβόλησε εναντίον ενός 42χρονου θηροφύλακα χωρίς να τον τραυματίσει και συνελήφθη την επόμενη ημέρα.

-Αξίζει να σημειωθεί oti στο παρελθόν δεκάδες θηροφ;yλακες έχουν απειληθεί από ενόπλους, κάποιοι εχουν τραυματιστεί ενώ δυο έπεσαν νεκροί στο βωμό που καθήκοντος από πυρά λαθροκυνηγών.

Δειτε: ΘΟΔΩΡΗΣ ΠΑΠΑΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ Ο ηρωικός θηροφύλακας…


About the Author



Back to Top ↑
  • Video της εβδομάδας