ελληνικος ιχνηλατης

Published on 8 Φεβρουαρίου, 2016 | by Kynoclub

0

Οι καλύτεροι της Έκθεσης Ελληνικών Ιχνηλατών!

φωτογραφία ανοίγματος: Κατηγορία Ανοικτή θηλυκών

κειμενο-φώτο: Ν. Φωτακόπουλος

Και σε αυτή την έκθεση του Ομίλου Φίλων Ελληνικού Ιχνηλάτη που διοργανώθηκε στον Ασπρόπυργο την Κυριακή 7 Φεβρουαρίου, κανένας σκύλος δεν έλαβε τον χαρακτηρισμό ΄΄Εξαίρετος΄΄ μια και ο κριτής κ Αθανάσιος Γκόπης, για μια ακόμα φορά, χαρακτήρισε τους περισσότερους σκύλους ως ΄΄Πολύ Καλός΄΄. Κυριότερη αίτια αυτής της …τσιγκουνιάς ήταν το ρύγχος που σύμφωνα με το πρότυπο το μήκος του πρέπει να είναι ίσο ή ολίγον μεγαλύτερο του μήκους του κρανίου. Κανένας σκύλος δεν έχει αυτή την αναλογία (και ούτε πρόκειται να την έχει στο μέλλον) και έτσι ο κ Γκόπης, σε αντίθεση με όλους τους άλλους κριτές δε απονέμει το ”Εξαίρετος”  θεωρώντας ”ελαττωματικά” τα κεφάλια των ελληνικών ιχνηλατών που παρουσιάζονται στις εκθέσεις του ΟΦΕΙ. Ένα ακόμα ελάττωμα που εμφανίστηκε σε δυο τουλάχιστον σκύλους ήταν η ετεροχρομιία των νυχιών που δεν ήταν ολόμαυρα όπως επιβάλει αυστηρά το πρότυπο.

ellinikosixnilatis2

Η έκθεση που έγινε στον Ασπρόπυργο με την συνεργασίας του τοπικό Κυνηγετικό Σύλλογο κράτησε το ενδιαφέρον των μελών μέχρι αργά το απόγευμα παρά το γεγονός οτι ο δρόμος της επιστροφής, για τους περισσότερους,ήταν σπαρμένος με …μπλόκα.

ellinikosixnilatis1Καλύτερο θηλυκό η Gaia και καλύτερο αρσενικό ο Davakis Grammou

Τα πλήρη αποτελέσματα περιμένουμε να τα ανακοινώσει ο Ομαλός Φιλων Ελληνικού Ιχνηλάτη. Εδω να αναφέρουμε μόνο ότι Καλύτερος Φυλής με χαρακτηρισμό ΄΄Πολύ Καλός΄΄ ήταν η ΄΄Gaia΄΄ του κ Αργυρή Μπουγιούρα, εκτροφής του κ Αντώνη Τσάκου ενω καλύτερος αρσενικός, επίσης ΄΄Πολύ Καλός΄΄ αναδείχτηκε  ο ΄΄Davakis Grammou΄΄ εκτροφής και ιδιοκτησίας του κ Γ. Μπακατσούλα απο τον ….Γράμμο.

-Η αξιολόγηση του Davakis Grammou

davakis

-Η αξιολόγηση της Gaia

gaia

δείτε: Σημειώσεις για τον Ελληνικό Ιχνηλάτη


About the Author



Back to Top ↑
  • Video της εβδομάδας