θεματα

Published on 20 Φεβρουαρίου, 2016 | by Kynoclub

0

Εξωσχολικοί συνεργάτες γουνοποιών ενημερώνουν μαθητές σχολείου για την παράγωγη της γούνας!

γράφει ο Νίκος Φωτακόπουλος

gounes2]Και ενώ στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη ο Διευθυντής Περιφερειακής πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης  κ. Παναγιώτης Κεραμάρης απαγόρευσε την είσοδο σε σχολεία εκπροσώπων που είναι μέλη Κυνηγετικών Οργανωσεων στην Δυτική Μακεδονία επιτρέπεται η ενημέρωση για την γουνοποιία  από εξωσχολικούς! Έτσι λοιπόν την  τέχνη με την οποία  εδώ και αιώνες ασχολούνται οι Καστοριανοί, τη γούνα, είχαν την ευκαιρία να  γνωρίσουν οι μαθητές και οι μαθήτριες της ΣΤ τάξης του 5ου Δημοτικού Σχολείου Καστοριάς. Ο καθηγητής του London College of Art και συνεργάτης του  Συνδέσμου Ελλήνων Γουνοποιών κ  Βασίλης Καρδάσης , μετά από πρόσκληση  των εκπαιδευτικών (!) επισκέφθηκε το  σχολείο   και  μίλησε  στα παιδιά σχετικά με την τέχνη η οποία αποτελεί τον  βασικό πυλώνα της οικονομίας της περιοχής .

 «Τα παιδιά είναι το αύριο του τόπου και είναι πολύ σημαντικό να συνδεθεί το σχολείο με την πραγματική ζωή. Αυτό προσπαθούμε να κάνουμε μέσα από  το πρόγραμμα που γίνεται στο  σχολείο μας». Επισήμανε ο  διευθυντής του  5ου Δημοτικού Σχολείου Καστοριάς Θόδωρος  Τίγκας.

« Πρέπει  να μπει και νέο αίμα στον κλάδο, γιατί ο κλάδος έχει τώρα  συρρικνωθεί και οι περισσότεροι που ασχολούνται  με τη  γούνα  είναι στη δική μου ηλικία. Στα γουναράδικα που επισκέπτομαι βλέπω, ότι ελάχιστα είναι τα νέα άτομα. Αυτό πρέπει να το αλλάξουμε.  Εκπαίδευση χρειάζεται ν´ αλλάξουμε τον κόσμο” συμπλήρωσε  ο Διευθυντής του σχολείου.

gounes1

-Είναι λοιπόν απορίας άξιον το γεγονός ότι απαγορεύτηκε με εγκύκλιο η είσοδος σε σχολεία στους συνεργάτες των κυνηγετικών οργανώσεων που ασχολούνται με την άγρια ζωή και ενώ επιτρέπεται η είσοδος και η διδασκαλία από συνεργάτες επαγγελματικών κλάδων! Πολύ περισσότερο ήταν ο στόχος είναι η προσέλκυση νέων σε ένα κλάδο όπως η γουνοποιία.

Προφανώς ο σύμβουλος του Υπουργού Παιδείας κ Θέμης Δημητρακόπουλος δεν έχει κανένα πρόβλημα με τους γουνοποιούς όμως  ως εμονικός αντικυνηγός και φανατικός χορτοφάγος έχει με τους κυνηγούς! Εκτός και αν του ξέφυγε ο ….προσηλυτισμός που γίνεται στα σχολεία της Καστοριάς οπότε θα περιμενουμε….

Δείτε: Καστοριά: Οι μαθητές γνωρίζουν την τέχνη της γούνας (ρεπορτάζ – φωτογραφίες)

Πρωτοφανής εγκύκλιος απαγόρευσης επαφής κυνηγετικών οργανώσεων με μαθητές!


About the Author



Back to Top ↑
  • Video της εβδομάδας