επικαιροτητα

Published on 28 Φεβρουαρίου, 2016 | by Kynoclub

0

O Κυνηγετικός Σύλλογος Βέροιας για την προσβολή μνήμης του Θ. Χρυσοχόου από μέλη Φιλοζωικών Σωματείων!

Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Βέροιας εξέδωσε την παρακάτω Έγγραφη διαμαρτυρία – καταγγελία για την προσβολή της μνήμης του Θεόδωρου Χρυσοχόου: Πρόσφατα έφυγε πρόωρα από τη ζωή ο Θόδωρος Χρυσοχόος. Ο γνωστός και αγαπητός σε πολλούς, πολυπράγμων Θόδωρος, ήταν καθηγητής φυσικής, μουσικός και μεταξύ άλλων και κυνηγός.

Η τελευταία του αυτή ιδιότητα – το ότι ήταν κυνηγός -, στάθηκε αφορμή να γραφτούν στο διαδίκτυο μετά το θάνατό του, σχόλια ιδιαίτερα προσβλητικά, από προβεβλημένα στελέχη φιλοζωικών σωματείων και συγκεκριμένα από τις κυρίες Τάκη Βασιλική, δικηγόρο, πρόεδρο Φιλοζωικού Σωματείου στη Βέροια και Έφη Δόδουρα, τραπεζική υπάλληλο, υποψήφια δημοτική σύμβουλο Θεσσαλονίκης υποστηριζόμενη από τους Οικολόγους – Πράσινους.

Συγκεκριμένα η κυρία Δόδουρα έγραψε σχετικά με το θάνατο του κ. Χρυσοχόου τη φράση: «καλή κόλαση ανωμαλάρα. Έτσι να λιγοστεύουν οι μικροτσούτσουνοι», ενώ η κυρία Τάκη κοινοποιώντας (υιοθετώντας;) τα παραπάνω συμπλήρωσε: «ονειρεύονται ότι θα κυνηγούν ακόμη και μετά θάνατον!!!Δυστυχώς γι’ αυτούς, στους ουρανούς μόνο κόλαση μπορεί να τους περιμένει.»

Τα παραπάνω ανέδειξε στο Inveria.gr, ο δημοσιογράφος κ. Βουδούρης, ο οποίος αν και δε συμφωνεί με το κυνήγι και ούτε γνώριζε τον εκλιπών, επικρίνοντας τα παραπάνω έγραψε τα εξής:

«Εμετικό! Φιλόζωοι πανηγυρίζουν για τον θάνατο του Θόδωρου Χρυσοχόου επειδή ήταν… κυνηγός!

Κατανοούμε την ιδιαίτερη αγάπη που έχουν κάποιοι άνθρωποι για τα ζώα, αλλά αυτό που διαπιστώσαμε να γίνεται στο διαδίκτυο, είναι πραγματικά εξοργιστικό.

Μία “κυρία” από τη Θεσσαλονίκη, ονόματι Έφη Δόδουρα, υποψήφια δημοτική σύμβουλος μάλιστα, “πανηγυρίζει” για τον θάνατο του καθηγητή στην Ημαθία Θεόδωρου Χρυσοχόου, επειδή ήταν… κυνηγός.

Το εξοργιστικό του πράγματος γίνεται ακόμη πιο τραγικό, όταν αυτό το εμετικό παραλήρημα της “κυρίας” από τη Θεσσαλονίκη το αναδημοσιεύει και το εμπλουτίζει σε σχολιασμό η γνωστή Βεροιώτισσα Φιλόζωος, η Βάσω Τάκη, από τον σύλλογο ΖΩ.Η…

Μάλιστα, μέσα στην θολούρα του μίσους για έναν άνθρωπο που πέθανε, επειδή ήταν κυνηγός, μπερδεύουν τα φιλοζωικά τους αισθήματα με τον παράδεισο, θεωρώντας – μάλλον – πως διαολοστέλνοντας έναν νεκρό, επιτελούν θεάρεστο έργο… Οι δύσμοιρες και, αν μη τι άλλο, Θεολογικά πλανεμένες.

Δεν θα μιλήσουμε για τις ποινικές ευθύνες που υπάρχουν για την προσβολή μνήμης νεκρού (Π.Κ., αρ. 365), πάντως ηθικά, όποιος εξυβρίζει έναν άνθρωπο που έφυγε από τη ζωή, μόνο και μόνο επειδή ασκούσε μια δραστηριότητα (νόμιμη), αποδεικνύει πως είναι – τουλάχιστον – για “φτύσιμο”, κατά το κοινώς λεγόμενο

Όσο και αν ο καθένας προσωπικά διαφωνεί με τη δραστηριότητα του κυνηγού (όπως και ο υπογράφων διαφωνεί), δεν μπορεί να φέρεται σαν… αγρίμι. Όλα έχουν κάποια όρια.

Δείτε τι “φιλοζωικά”, αλλά σαφώς εμετικά και “απάνθρωπα” γράφτηκαν στο facebook για έναν άνθρωπο που έκανε το… έγκλημα να είναι κυνηγός (κυνηγός, όχι άνθρωπος που έριχνε φόλες):

…..Ελπίζουμε να ζητήσουν συγγνώμη όσοι “σκυλεύουν” τη μνήμη του νεκρού, άγνωστου στον γράφοντα, αλλά αγαπητού σε όλη την Ημαθία και όχι μόνο. Έτσι θα αποδείξουν πως είναι άνθρωποι με φιλόζωα αισθήματα και όχι ζώα, με φίλια αισθήματα προς το ίδιον είδος. Για να μη τρελαθούμε εντελώς.»

Νίκος Βουδούρης

Πηγή

Ως κυνηγοί, αλλά κυρίως ως Κυνηγετικός Σύλλογος του οποίου ήταν μέλος ο Θόδωρος Χρυσοχόου, πέραν της φιλικής σχέσης η οποία συνέδεε πολλά μέλη του Συλλόγου μας με αυτόν, τον οποίον πριν καλά καλά σκεπάσει το χώμα, οι συγκεκριμένες “κυρίες” φρόντισαν να προσβάλλουν τη μνήμη του, θεωρούμε ελάχιστη ηθική υποχρέωσή μας να υπερασπιστούμε τη μνήμη αυτού του εξαιρετικού ανθρώπου. 

Έτσι, πέραν των όποιων άλλων ενεργειών αποφασίσουν τα όργανα του Κυνηγετικού Συλλόγου Βέροιας, διαμαρτυρόμαστε και καταγγέλλουμε δημόσια τα ανωτέρω άκρως προσβλητικά δημοσιεύματα και καλούμε να πάρουν δημόσια θέση και να προβούν σε κάθε νόμιμη ενέργεια κατά περίπτωση οι:

1. Εισαγγελία Βέροιας

2. Ο Δικηγορικός Σύλλογος Βέροιας

3. Ο Δήμος Βέροιας (καθώς η κυρία Τάκη συμμετέχει σε επιτροπή του Δήμου για τα αδέσποτα, αλλά ήταν και υποψήφια δημοτική σύμβουλος).

4. Οι Σύλλογοι διδασκόντων στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

5. Ο ζωοφιλικός Σύλλογος Ημαθίας ΖΩ.Η. στον οποίο πρόεδρος είναι η κα Τάκη Βασιλική.

6. Ο φιλοζωικός όμιλος Ημαθίας.

7. Οι οικολόγοι πράσινοι των οποίων υποψήφια έχει υπάρξει (το 2009) η κυρία Δόδουρα.

8. Η Μητρόπολη Βέροιας – Νάουσας και Καμπανίας.

Δείτε: Καλό ταξίδι κύριε καθηγητά! Έφυγε ένας σπουδαίος κυνηγός ένας σπουδαίος άνθρωπος…

Πηγή: http://www.inveria.gr/


About the Author



Back to Top ↑
  • Video της εβδομάδας