επικαιροτητα

Published on 3 Μαρτίου, 2016 | by Kynoclub

0

Ζητά συγνώμη η φιλόζωη δικηγόρος για την προσβολή της μνήμης του καθηγητή Θόδωρου Χρυσοχόου.

Με εμαιλ του Συλλόγου Ζωοφίλων Ημαθίας που έστειλε στο kynoclub.gr της η κα Βάσω Τάκη δηλώνει οτι δεν έχει δεν έχει κανένα απολύτως πρόβλημα να ζητήσει συγνώμη από την οικογένεια και μόνο του εκλιπόντος, Θεόδωρου Χρυσοχόου, εφόσον αυτή θεωρεί ότι προσέβαλε τη μνήμη του. Η κα Βάσω Τάκη που είναι δικηγόρος και πρόεδρος φιλοζωικού σωματείου της Ημαθίας είχε σχολιάσει με απαράδεκτο τρόπο δημοσίευμα τοπικής εφημερίδας που καυτηρίαζε την προσβολή της μνήμης του αποθανόντος καθηγητή και κυνηγού Θεόδωρου Χρυσοχόου απο άλλη φιλόζωη  μέλος των Οικολόγων Πράσινων..

Διαβάστε την …επιλεκτική συγνώμη της κας Βασιλικής Τάκη και στην συνέχεια την ανάρτηση του kynoclub και βγάλτε  τα δικα σας συμπεράσματα. Ν.Φ

_________

  Προς kynoclub.gr

  Σε σχέση με την ανάρτησή σας στις 28/2/2016, αναφορικά με σχόλιο που έκανα στην προσωπική μου φιλοζωική ιστοσελίδα στο facebook σε δημοσίευμά σας, της  9/2/2016, υπογεγραμμένο από τον κ. Φωτακόπουλο και την εν συνεχεία αναπαραγωγή εκ μέρους σας άρθρου του κ. Βουδούρη σε τοπικό μπλογκ της Βέροιας, θα ήθελα να τονίσω τα εξής.

   Αντιπαρερχόμενη τους προσβλητικούς προς το πρόσωπό μου χαρακτηρισμούς του κ. Βουδούρη, τους οποίους βεβαίως αναπαράγετε (δύσμοιρες, για “φτύσιμο”), σας υπενθυμίζω ότι, κατ΄ αρχάς, ο δικός μου σχολιασμός – για τον οποίο και μόνο φέρω ευθύνη – ότι «Ονειρεύονται ότι θα κυνηγούν ακόμη και μετά θάνατον!!! Δυστυχώς γι’ αυτούς, στους ουρανούς μόνο κόλαση μπορεί να τους περιμένει», ήταν σχόλιο/απάντηση στην αναφορά του κ. Φωτακόπουλου ότι «Ένας παθιασμένος κυνηγός, ένας αγωνιστής  του κυνηγίου έφυγε για τα κυνηγοτόπια του ουρανού». Κατ΄εμέ, ήταν προφανές ότι ο σχολιασμός μου αποτελούσε μία γενίκευση και σαφώς δεν αφορούσε το πρόσωπο του θανόντος, τον οποίο ουδόλως γνώριζα, άλλωστε «ο νεκρός δεδικαίωται» και για τον λόγο αυτό δεν έχω κανένα απολύτως πρόβλημα να ζητήσω με την παρούσα συγνώμη από την οικογένεια και μόνο του εκλιπόντος, εφόσον αυτή θεωρεί ότι προσέβαλα τη μνήμη του.

    Κατά δεύτερον, το σχόλιό μου έγινε κατά την προώθηση ενός ποστ σε μία αμιγώς φιλοζωική σελίδα και – ως γνωστόν – οι φιλόζωοι, εξ ορισμού, αντιτίθενται στην εν ψυχρώ δολοφονία κάθε έμβιου όντος, όπως είναι τα ζώα και είναι επίσης γνωστοί παγκοσμίως οι αγώνες τους για κατάργηση του κυνηγιού, το οποίο θεωρούμε μία βάρβαρη και ανήθικη πράξη. Το «νόμιμο» του κυνηγιού, που μονίμως επικαλούνται οι κυνηγοί για να αιτιολογήσουν το αιματοβαμμένο χόμπυ τους, δεν σημαίνει ότι είναι και ηθικό. Ελπίζω, τουλάχιστον, να μου αναγνωρίζετε το δικαίωμα στην ευαισθησία μου, φύσει και θέσει, απέναντι στα ζώα που δολοφονούνται άνανδρα και εν ψυχρώ από τα όπλα των κυνηγών.

1.3.16

Βάσω Τάκη

ΥΓ Ελπίζω ότι θα δημοσιεύσετε την απάντησή μου αυτούσια.

ΔΕΙΤΕ: O Κυνηγετικός Σύλλογος Βέροιας για την προσβολή μνήμης του Θ. Χρυσοχόου από μέλη Φιλοζωικών Σωματείων!


About the Author



Back to Top ↑
  • Video της εβδομάδας