αγωνες

Published on 8 Μαρτίου, 2016 | by Kynoclub

0

Καλάβρυτα: Ηρωικός κριτής πέρασε “από της καρφίτσας το άνοιγμα” και είδε την μπεκάτσα…

κείμενο-φώτο: Ν. Φωτακόπουλος

Με την συμμετοχή πολλών μπεκατσοκυνηγών και πενήντα περίπου σκύλων από τις γύρω περιοχές, καθώς και  από Αθήνα -Πειραιά, διοργανώθηκε ο διήμερος αγώνας του Ομίλου Εργασίας Κυνηγετικών Σκύλων Αχαΐας το Σαββατοκύριακο 5 & 6 Μαρτίου. Οι αγώνες διοργανώθηκαν στην ευρύτερη περιοχή των  Καλαβρύτων με ηλιοφάνεια και υψηλές θερμοκρασίες, δηλαδή με συνθήκες  που δυσκόλεψαν ιδιαίτερα κυναγωγούς και σκύλους. Οι μπεκάτσες ήταν σπάνιες, έως ανύπαρκτες,  με αποτέλεσμα να υπάρχει ένας μόνο σκύλος που μπήκε στην βαθμολογία, την δεύτερη ημέρα των αγώνων. Ήταν το Αγγλικό Σέττερρ Arka, με ιδιοκτήτη-κυναγωγό τον Ηλία Κατσαδράμη που, σύμφωνα με τον κριτή κ Μιχάλη Λάμπρου, φερμάρισε μπεκάτσα. Όπως περιέγραψε ο κ Λάμπρου, με ύφος δασκάλου δραματικής σχολής, ήταν ο μοναδικός, και μόνο αυτός, που είδε την μπεκάτσα. Πέρασε, ο κριτής, με ….αυτοθυσία μέσα σε ένα άγριο πουρναρότοπο και ”από της καρφίτσας το άνοιγμα΄΄ (όπως είπε) για να φτάσει κοντά στον σκύλο και το μπίπερ που κτυπούσε. Και με αυτή του την αυτοθυσία, όπως είπε πολύ εύστοχα ο βετεράνος Τάσος Κελεμίδης ο κριτής πήρε τον πόντο και μαζι το η Arka, . Οι Αγώνες ήταν χωρισμένοι σε Αγώνες Κυνηγετικών Ικανοτήτων  (ΑΚΙ) και Εξέταση Κυνηγετικών Ικανοτήτων (ΕΚΙ) με τους ΑΚΙ να συμπληρώνουν οριακά των απαιτούμενο αριθμό σκύλων. 

kalavruta2Δημήτρης Παναγόπουλος και  Abbie tou Petroheilou της κας Κελμπερή

  Όσα σημειώσαμε…

-Απόλυτη ήταν η αριθμητική κυριαρχία των Αγγλικών Σέττερ έναντι των Πόιντερ (λιγότερα από πέντε)και αυτή η διαπίστωση είναι ένα καμπανάκι για την φυλή….

-Οι μπεκατσοκυνηγοί  όπως δείχνουν τα στοιχεία προτιμούν όλο και περισσότερο τα Αγγλικά Σέττερ έναντι των Πόιντερ.

-Εντυπωσιακή και συγκινητική ήταν η παρουσία των Πειραιωτών-Αθηναίων  κ. Λάλιζα, Μάλη, Μιχαλόπουλου, Οικονομόπουλου κ.λ.π που αγνόησαν τους ταυτόχρονους Αγώνες του Σχιστού και ταξίδεψαν μέχρι τα Καλάβρυτα για να  παρουσιάσουν τα μπεκατσόσκυλά τους.

-Χορηγός ήταν οι τροφές της εταιρείας του κ Σβεστονώφ που υποστηρίζει όλους τους Αγώνες του Ομίλου Εργασίας Κυνηγετικών Σκύλων Αχαΐας.

-Άξια ΄΄εύφημης μνείας΄΄ για την παρουσία της είναι η κα Μαριάνα Κελμπερή που παρουσίασε με τον Αχαιό κυναγωγό Δημήτρη Παναγόπουλο την Ιρλανδική Σέττερ Abbie tou Petroheilou

kalavruta3H ομάδα των Αγγλικών Σέττερ του κ Γαλάνη που είχαν μια πολύ όμορφη παρουσία

-Όμως άξια ΄΄εύφημης μνείας΄΄ ήταν και η ομάδα των Αγγλικών Σέττερ του κ Γαλάνη που είχαν μια πολύ όμορφη παρουσία, τόσο στα τερέν όσο και στην γενικότερη παρουσία τους. Περιποιημένα και φροντισμένα όπως αξίζει σε ένα Αγγλικό Σέττερ…

-Το τερέν των ηπειρωτικών φυλών για μια ακόμα φορά δεν κατάφερε να συμπλήρωση τον απαιτούμενο αριθμό συμμετοχών…

-Κριτές των Αγώνων ήταν την πρώτη ημέρα οι  Δ. Καψάσκης -Γ. Λαμπρόπουλος, Θ. Μαγουλάς-Μ. Λάμπρου και την δεύτερη ημέρα οι Δ. Καψάσκης -Ν. Φωτακόπουλος, Θ. Μαγουλάς-Μ. Λάμπρου.

kalavruta4Η Arka, με τον κυναγωγό  Ηλία Κατσαδράμη και τους κριτες Θ. Μαγουλα & Μ Λάμπρου

-Και επειδή έχουμε μπερδευτεί με τους πολλούς κυνοφιλικούς Ομίλους της περιοχής, που σε κάποιες περιπτώσεις αλληλοσυνεργαζονται και σε άλλες αντιπαλεύονται, να τους αναφέρουμε όπως τους γνωρίζει, είτε ο κόσμος, είτε χάρη συντομίας, είτε τιμώντας τους ηγέτες τους.

-Στην Αχαΐα έχουμε τον Όμιλο του Σάκη Παράσχη στον οποίο είναι αφιερωμένο αυτό το άρθρο και τον Όμιλο του κ Καρμίρη. Λίγα χιλιόμετρα πιο πέρα έχουμε τον Όμιλο της κας Ζουλινάκη στην Αμαλιάδα και εκεί κοντά τον Όμιλο του κ Μιαούλη στον Πύργο Ηλείας. Τι είπατε;;

ΔΕΙΤΕ: Εδώ Καλάβρυτα! Αγώνες σε μπεκάτσα…


About the Author



Back to Top ↑
  • Video της εβδομάδας