επικαιροτητα

Published on 10 Μαρτίου, 2016 | by Kynoclub

0

Εντόπισαν τους ιδιοκτήτες του καθαρόαιμου σκελετωμένου Πόιντερ και ισχυρίστηκαν ότι δεν ευθύνονται για την κατάσταση του ζώου!

Χίλιες δύο δικαιολογίες βρήκαν να πουν οι ιδιοκτήτες του Πόιντερ που εντοπίστηκε σκελετωμένο στην Σπάρτη με το κορμί του γεμάτο κάλους (σε όλες τις αρθρώσεις) σημάδια της εγκατάλειψης και της πολυετούς ζωής του σκύλου στον δρόμο. Για την σωτηρία του σκύλου και στην έκκληση του www.zoosos.gr ανταποκρίθηκε ο Γιώργος Τσακρακλίδης πρώην πρόεδρος του Πολιτιστικού και Φιλοζωικού Συλλόγου Σπάρτης μαζί με μια φιλόζωη της περιοχής, που κατάφεραν να βρουν το ζώο στη διασταύρωση προς Ξηροκάμπι Λακωνίας.

Αρχικά κράτησαν το καθαρόαιμο και ταλαιπωρημένο Πόιντερ κοντά τους και φρόντισαν να το στείλουν την επόμενη μέρα στο καταφύγιο της Μ.Κ.Ο. «Save a Greek Stray» στον Ωρωπό Αττικής για περίθαλψη και φροντίδα. Εκεί χάρη στο μικροτσίπ που έχει το ζώο εντοπίστηκαν οι πρώτοι ιδιοκτήτες του οι οποίοι δήλωσαν σοκαρισμένοι και εξήγησαν ότι είχαν τον Άρη για τέσσερα χρόνια, και πριν από δύο έτη τον έδωσαν για υιοθεσία σε μια οικογένεια στη Μάνη χωρίς συμβόλαιο υιοθεσίας και χωρίς να αλλάξουν τα στοιχεία του μικροτσίπ που ήταν δηλωμένο. Μάλιστα έστειλαν και μια φωτογραφία που δείχνει τον Άρη καλοθρεμμένο πάνω σ’ έναν καναπέ για να πείσουν ότι τον φρόντιζαν όσο ανήκε σ’ εκείνους.

SpartiXirokampiSkeletomenosSkyliΣε αυτή την κατάσταση είναι το ζώο.

Λιγότερο πειστικές ήταν οι δικαιολογίες της δεύτερης οικογένειας που υιοθέτησε τον Άρη πριν δύο χρόνια και ισχυρίστηκε ότι κάποιος τους τον έκλεψε και έτσι το ζώο χάθηκε πριν από τέσσερις μήνες. Τα σημάδια στο κορμί του Πόιντερ εξαιτίας της διαβίωσης του στους δρόμους ως αδέσποτο δείχνουν ότι πολύ καιρό σε αυτή την κατάσταση γιατί οι κάλοι στις αρθρώσεις δεν δημιουργούνται σε μόλις τέσσερις μήνες.

SpartiXirokampiArisKanapesΑυτή τη φωτογραφία έστειλε η πρώτη οικογένεια του για να αποδείξει ότι φρόντιζε το σκυλί έως ότου το δώσει για υιοθεσία.

Άραγε η οικογένεια που δηλώνει ότι της έκλεψαν ή ότι το ζώο χάθηκε, το αναζήτησε; Κατέθεσε στην Αστυνομία το γεγονός της κλοπής ή της απώλεια, καθώς το Πόιντερ είχε το μικροτσίπ με τα στοιχεία των πρώτων ιδιοκτητών του, ή όλοι αυτοί οι ισχυρισμοί είναι δικαιολογίες; Αν κανείς από τους εμπλεκόμενους στην επιχείρηση σωτηρίας του Άρη δεν κινήσει τις νόμιμες διαδικασίες ώστε να καταγγελθούν εκείνοι που ευθύνονται – αν ευθύνονται – για την κατάσταση του ζώου, όλα αυτά τα ερωτήματα θα μείνουν αναπάντητα.

Φυσικά θα πρέπει να αναφέρουμε και το αυτονόητο όχι χάρη σε εκείνους που νοιάστηκαν ο Άρης θα είναι σύντομο ένα υπέροχο πλάσμα. Δεν θα του λείψει ξανά το καθαρό νερό, η τροφή και τα χάδια.

Πηγή: http://www.zoosos.gr/entopisan-tous-idioktites-tou-katharoaimou-skeletomenou-pointer-kai-isxuristikan-oti-den-euthunontai-gia-tin-katastasi-tou-zoou/#ixzz42Tz2lkpB


About the Author



Back to Top ↑
  • Video της εβδομάδας