επικαιροτητα

Published on 10 Μαρτίου, 2016 | by Kynoclub

0

Κυνηγετικός Σύλλογος Ιωαννίνων: Πρόταση για κυνήγι αγριόχοιρου από 1 Αυγούστου!

Τη δυνατότητα της εκπαίδευσης στα σκυλιά που συμμετέχουν στο κυνήγι αγριόχοιρου παρέχει μέσω της λειτουργίας του αντίστοιχου…εκπαιδευτηρίου, ο Κυνηγετικός Σύλλογος Ιωαννίνων στα μέλη του.Το εκπαιδευτήριο βρίσκεται και λειτουργεί στη θέση «Φανερωμένη» του δήμου Βορείων Τζουμέρκων λίγο μετά τηνΑετορράχη και λειτουργεί παράλληλα, όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Συλλόγου Ευάγγελος Λύτρας με το εκπαιδευτήριο για σκυλιά στο κυνήγι του λαγού, που λειτουργεί στο Πέραμα.

Μία από τις επόμενες δράσεις του Συλλόγου θα είναι και η δημιουργία εκπαιδευτηρίου για σκυλιά φέρμας, με απώτερο στόχο να μην επιβαρύνονται οι κυνηγοί, λόγω της μετάβασής τους σε άλλες περιοχές, αρκετά χιλιόμετρα μακριά από το λεκανοπέδιο.

Ο κ. Λύτρας απηύθυνε έκκληση στα μέλη του Συλλόγου να αποφύγουν στις εκπαιδευτικές τους εξορμήσεις την όχληση των θηραμάτων, που βρίσκονται στη διαδικασία της αναπαραγωγής.

Ακόμη, αναφορικά με τη λειτουργία του Σκοπευτηρίου που έχει αδειοδοτηθεί και επισήμως, ο κ. Λύτρας τόνισε, ότι το Σκοπευτήριο θα ανοίξει αμέσως μόλις βελτιωθούν οι καιρικές συνθήκες.

Για να κάνει κάποιος χρήση του Σκοπευτηρίου θα πρέπει να απευθυνθεί πρώτα στον Σύλλογο προκειμένου να αποκτήσει κάρτα μέλους της Σκοπευτικής Ομάδας του Συλλόγου, η οποία παράλληλα θα αποκτήσει και αγωνιστική δραστηριότητα.

Τέλος, ο Κυνηγ. Σύλλογος Ιωαννίνων υπέβαλε στο υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης την πρόταση για την έναρξη της περιόδου θήρας αγριόχοιρου από την 1η Αυγούστου στις ζώνες διάβασης, χωρίς σκυλιά δίωξης, σε μία προσπάθεια να αντιμετωπιστούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, οι ζημιές στις καλλιέργειες κατά τη θερινή περίοδο.

epirusblog.gr


About the Author



Back to Top ↑
  • Video της εβδομάδας