αγωνες

Published on 21 Μαρτίου, 2016 | by Kynoclub

0

Η κάθοδος του Ομίλου Ελληνικού Ιχνηλάτη στην Σπάρτη…

κείμενο-Φώτο: kynoclub.gr

Την Κυριακή 20 Μαρτίου πολλοί  Κυνοφιλικοί Όμιλοι και Κυνηγετικοί Σύλλογοι, ανά την Ελλάδα, διοργάνωσαν κυνοφιλικές εκδηλώσεις για κυνηγόσκυλα. Όλοι για πουλόσκυλα και ειδικότερα για σκύλους φέρμας.

Όλοι; Όχι!  

Υπάρχουν και κάποιοι που ασχολούνται με τους Ιχνηλάτες και μάλιστα με την εθνική μας κυνηγετική φυλή, τον Ελληνικό Ιχνηλάτη…Έτσι λοιπόν ο Κυνηγετικός Σύλλογος Σπάρτης, σε συνεργασία με τον Όμιλο Φίλων Ελληνικού Ιχνηλάτη διοργάνωσαν ένα πολυσύνθετο διήμερο που περιελάμβανε Έκθεση με απονομή CAC (επί τέλους απονεμήθηκε), σεμινάριο για την φυλή και Αγώνες Κυνηγετικών Ικανοτήτων με θήραμα τον λαγό.

Για την έκθεση μπορείτε να διαβάσετε σχετικό ρεπορτάζ  από προηγούμενη ανάρτηση ενώ σε ότι αφορά το σεμινάριο αρκεί να σημειώσουμε πώς  είχε ως θέμα τις εργασιακές ικανότητες του Ε.Ι και τους κανονισμούς των Αγώνων Ιχνηλατών . Παράλληλα οι φίλοι της ράτσας είχαν την ευκαιρία να κάνουν ερωτήσεις στους ομιλητές που ήταν ο πρόεδρος του ΟΦΕΙ κ Φώτης Πεσιλής και ο κριτής κ Νίκος Φωτακόπουλος.

ixnilates2
Ο Ερμής, ο Ζαμπέτας και η …Ντούβλη!

Η δεύτερη μέρα των εκδηλώσεων ήταν αφιερωμένη στους Αγώνες που διοργανώθηκαν σε ένα όμορφο λαγότοπο της Λακωνίας. Οι συμμετέχοντες σκύλοι μοιράστηκαν σε δυο τερέν με κριτές τους κ Ισίδωρο Θεοδωράκη και Νίκο Φωτακόπουλο και τους δόκιμους Φώτη Πεσιλή και Δ Αργυρίου. Οι συνθήκες, αν εξαιρέσουμε την πρωινή πάχνη, ήταν πολύ καλές και βοήθησαν το έργο σκύλων και κυναγωγών. Το τέλος των παρουσιάσεων βρήκε νικητή τον Ερμή του κ Παπαχρήστου, από την Κόρινθο, με χαρακτηρισμό ΄΄Εξαίρετος΄΄. Όπως ανέφερε ο κριτής κ Θεοδωράκης  ο Έκτορας εντυπωσίασε. Μετά από μεθοδική  έρευνα έβγαλε ένα λαγό που καταδίωξε επί μακρόν με ΄΄ηχηρό΄΄ τρόπο.  Αξίζει να σημειώνουμε ότι ο Ερμής πριν μερικές ήμερες είχε και πάλι διακριθεί σε αγώνες που διοργάνωσε ο ΟΦΕΙ στο Σχιστό.

ixnilates4
Στην βαθμολογία μπήκαν, έστω και με οριακό τρόπο το ζεύγος Ζάμπετας και Ντούβλη (!) του Γράμμου που παρουσίασε ο ιδιοκτήτης τους κ Θ Μαργαρώνης. Αυτοί όταν και οι μοναδικοί σκύλοι που διακρίθηκαν και μπήκαν στην βαθμολογία ενώ θετικές εντυπώσεις άφησαν όλοι οι σκύλοι ενώ ξεχώρισε η  ΄΄Εύα΄΄ του κ Παναγιώτη Βαρσάνη. Αξίζει να  σημειώσουμε ότι ο κ Βαρσάνης ταξίδεψε από τα Τρίκαλα Θεσσαλίας,  στην Σπάρτη για να συμμετάσχει στους Αγώνες και ήταν μάλλον ο πιο μακρινός εκθέτης του διήμερου.

ixnilates3

Οι    Σπαρτιάτες κυνηγοί

Κλείνοντας θα ήταν παράλειψη να μην αναφέρουμε την σημαντική δουλειά και τις δράσεις που πραγματοποιεί  τόσο σε φιλοθηραματικό, όσο και σε κοινωνικό επίπεδο, ο Κυνηγετικός Σύλλογος Σπάρτης. Η διοίκησή του με επικεφαλής τον πρόεδρο κ Γιάννη Καρβουνιάρη και τους κυνηγούς  μέλη του,  δείχνουν τον δρόμο σε όσους Συλλόγους εξακολουθούν να λειτουργούν ως απλά εκδοτήρια κυνηγετικών αδειών  και ως εισπράκτορες συνδρομών για τις Ομοσπονδίες. Αν σε κάθε Ομοσπονδία είχαμε δέκα τέτοιους Συλλόγους το κυνηγετικό γίγνεσθαι να ήταν, αναμφίβολα, πολύ καλύτερο…

ixnilates1

ΔΕΙΤΕ: Αυτοί ήταν οι καλύτεροι Ελληνικοί Ιχνηλάτες στην Έκθεσης της Σπάρτη!


About the Author



Back to Top ↑
  • Video της εβδομάδας